Divanović: Uzaludno unajmljivanje inostranih šarlatana

Kampanja pojedinih medija u pokušaju abolicije ljudi osumnjičenih za kriminal, svakim danom postaje sve bizarnija. Današnja blamaža koja je osvanula u jednom mediju, uobličena u formu “analize neverbalnog govora predsjednika države”, vratila se kao bumerang onima koji su je osmislili i plasirali. Naime, u nedostatku domaćih sagovornika, uredništvo pomenutog medija je posegnulo za inostranim šarlatanima.

Osobu o kojoj  hrvatski mediji pišu kao o samozvanom stručnjaku  bez iskustva i obrazovanje psihologa, sa dugogodišnjim stažom vaspitačice u vrtiću, crnogorskoj javnosti su predstavili kao analitičara neverbalne komunikacije. Inače, da su se malo raspitali, saznali bi da se ova kvazi stručnjakinja već proslavila svojim rasističkim komentarima u javnosti. Tako je  za jednog političara rekla da je sklon hedonizmu jer “ ima debele ušne resice”, dok joj je Obama na inauguraciji djelovao “ kao da je progutao metlu”! Gospođa je dugo godina bila na čelu jednog vrtića i tamo više puta prijavljivana za mobing. U toj dječijoj ustanovi, kako pišu hrvatski mediji, tjerala je vaspitačice  da peru i peglaju stolnjake raznim ugostiteljskim firmama. A za uzvrat uzimala od njih keš. Međutim ono što je u Hrvatskoj stručnjak za peglanje i pronevjeru novca, u Crnoj Gori je ekspert za neverbalnu komunikaciju!

Ovo je još jedan dokaz da u očiglednoj mržnji i nedostatku argumenata, pojedini mediji ne biraju ni sredstva ni “stručnjake”.  Zato će pomenuta analiza izazvati podsmijeh ne samo u Crnoj Gori već i u susjednoj nam Hrvatskoj, ali i postaviti pitanje kredibiliteta i naših medija koji u postizanju cilja ne prezaju da pomoć potraže od bjelosvjetskih šarlatana.

Link vijesti iz hrvatskog medija možete pogledati ovdje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član