Divanović: Od koga je – dobro je

Kada jedan politički ameboid, pod radnim nazivom URA, objavi pokušaj analize izbornih rezultata, prosječan crnogorski glasač nije siguran da li treba da se nasmije ili da zaplače. Zatim, sasvim prirodno, mora da napravi dodatni napor da se prisjetio kojoj od kolona opozicije pripada ova skupina, da bi mu na kraju laknulo: od koga je – dobro je. 

Naravno da mi u DPS-u razumijemo svu nelagodu onih koji pretenduju da se bave visokom politikom na državnom nivou a onda ih, iz ciklusa u ciklus, rezultati lokalnih izbora postave onamo gdje objektivno pripadaju – na nivo statističke greške. I to u matičnoj opštini njihovog lidera. Dakle, zaista, da nije tužno bilo bi smiješno.
I onda im se priviđaju fantazmagorični scenariji po kojima se sve urotilo protiv njih, od DPS i naših koalicionih partnera, do crnih fondova o kojima maštaju skupa sa svojim politički impotentnim mentorima, pa sve do “nedovoljno” obrazovanih građana koji na izborima u Ulcinju i u Bernama poklonjaju DPS-u ubjedljivo najveće povjerenje.

Nikako izgleda da shvate da moderna politika, kakvu personifikuje DPS, priznaje samo dostignuća i konkretne rezultate. Zato ih ostavljamo da i dalje traže što bolji alibi, upravo za ono što slijedi i na šta se pozivaju u ovom tragikomičnom saopštenju.

Nikola Divanović, Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član