Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno!”, uputio pismo Jakovu Milatoviću, predsjedniku Crne Gore

Poštovani gospodine Milatoviću,

Zahvaljujem na pozivu koji ste mi uputili kao nosiocu liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”.

Cijenim Vaše napore usmjerene ka početku dijaloga o tako važnim pitanjima koja se tiču izborne problematike. Kao što Vam je sigurno poznato, upravo partije koje čine koaliciju “Zajedno” u prethodnom su periodu, u više navrata, inicirale razgovore na tu temu među parlamentranim strankama. No, nažalost, drugi politički subjekti nijesu pokazali dovoljnu zainteresovanost za usklađivanje izbornog zakonodavstva sa dobrim evropskim praksama i preporukama koje bi vodile ka unapređenju stanja u toj oblasti.

Podsjetiću i da su upravo ti subjekti insistirali na pomenutim pitanjima dok su bili u opoziciji.

Smatramo da je ta tema i ključna za demokratski kapacitet našeg društva.

Imajući u vidu činjenicu da ste i sami na čelu jednog od političkih subjekata koji učestvuje na predstojećim izborima, smatram da bi sastanak u formatu koji ste predložili mogao da se protumači i kao funkcionerska kampanja i da kao takav ne bi suštinski doprinio demokratizaciji našeg društva. Naprotiv, moguće je i da bi podstakao nove sumnje u iskrenost Vaših namjera.

Međutim, poštujući instituciju koju predstavljate, a željeći da ostane maksimalno konstruktivna, koaliciju “Zajedno” će na sjutrašnjem sastanku predstavljati gospodin Abaz Dizdarević, potpredsjednik Demokratske partije socijalista i kandidat za poslanika, koji će zastupati naše stavove, navedene djelimično i u ovom pismu.

Još jednom Vam zahvaljujem na pozivu i vjerujem da ćemo i ubuduće sarađivati na dobro Crne Gore i njenih građana.

Srdačno,

Danijel Živković

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član