Ćulafić: Spajić i Milatović ugrozili standard građana i doveli ih na rub egzistencije

Bivši ministarski duo Spajić/Milatović do te mjere je urnisao ekonomiju Crne Gore da sada građanin sa prosječnom platom nije u stanju da opredijeli sredstva za hranu i druge proizvode iz potrošačke korpe po podacima koje je naveo Monstat. 

Najnoviji podaci Monstata po kojima je cijena potrošačke korpe za prošli mjesec iznosila je 732,50 eura, dok neto prosječna plata u Crnoj Gori iznosi 706 eura, su šokantna potvrda onoga sa čim se građani Crne Gore susrijeću svakodnevno u posljednjim mjesecima. 

Dignitet građanina koji je doveden na rub egzistencije, a koji je 40 godina stvarao za makar pristojan život, a pogotovo nekog ko je nezaposlen, sada je doveden u pitanje.
 
Kao posljedica hazarderskih kockarskih poteza bivših ministara nastao je vrtoglavi skok svih cijena osnovnih životnih namirnica, a ekonomija naše države doživjela je posrnuće. Ovim se nažalost obistinilo ono na šta smo konstantno ukazivali, a to je da je nerealno planiranje rashoda, ugrozilo javne finansije i standard građana.
 
Duo dinamiko sa početka priče, nikako da shvati da upravljanje državom nije samo jedna stavka u CV-ju, nakon koje će naći bolje plaćen posao, već odgovorno bavljenje životima svih građana Crne Gore. Nakon što su nas u prvim danima mandata, tajno, ali organizovano zadužili, milijardu eura, što je gotovo četvrtina onoga što su se sve prethodne Vlade zadužile za razvojne projekte koji su realizovani u Crnoj Gori, ovi prodavci magle, su odlučili da novac iz zaduženja utroše na tekuću potrošnju i nerealni projekat koji razara crnogorsko ekonomsko tkivo.
 
Ovakvom, politički motivisanom, odlukom članova bivše vlade, vođenom lošim namjerama, naša država je sistematski ruinirana, a sve sa perfidnim ciljem da više ne bude ekonomski funkcionalna, održiva, i sposobna da živi od sopstvene ekonomije. Ako motivi ovakvih odluka nijesu politički, onda se radi o ogromnom amaterizmu i neumijeću. Na svu sreću ovaj apostolski mandat je trajao samo godinu i po dana, ali biće potrebno dosta napora da se saniraju njegove devastirajuće posljedice.

Stefan Ćulafić, član Glavnog odbora i odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član