Čađenović: Šaranović i Vukadinović nastavljaju da vrše pritisak i mobing nad zaposlenima u “Čistoći”, nijesam bilo šta “tajio” ili “naređivao” da se nešto “skriva i krivotvori”

Da u preduzeću “Čistoća” postoji promil sumnje za nezakonito poslovanje za vrijeme dok sam ja bio izvršni direktor, ni zamjenik gradonačelnice, ni predsjednik Odbora direktora ne bi časom časili da podnesu krivične prijave protiv mene.

Suočeni sa činjenicama, koje su suprotne onome što su saopštavali nedjeljama i mjesecima unazad, odlučili su se za medijski performans, koji će se njima vratiti kao bumerang.

Polazeći od toga da pripravnik – zamjenik gradonačelnice nema nikakvo radno iskustvo, a da je predsjedniku Odbora direktora jedina kvalifikacija “voženje kamiona”, ne čudi gomila gluposti koju su saopštili na današnjoj konferenciji. Činjenica je da oni nemaju znanja a ni iskustva da govore o pitanjima koja su danas kandidovali.

U svemu tome, za svaki nihov pokušaj moje diskreditacije, imam desetine neospornih i ubjedljivih argumenata, utemeljenih u zakonu, koje svako može da razumije, ali očito ne i zamjenik gradonačelnice i predsjednik Odbora.

Iako nijesu htjeli, zapravo su samo potvrdili ono što sam sve vrijeme govorio – da je “Čistoća” uspješno privredno društvo koje je na najbolji mogući način ostvarivalo javnu funkciju i držalo na visokom nivou javnu higijenu, da su obaveze prema zaposlenim redovno servisirane, da su dugovanja prema privrednom društvu mnogo veća od onoga što ono duguje, da je iz sredstava društva ulagano u razvoj i opremu, ali i da, kao javno preduzeće, nijesmo zanemarili obavezu da i na druge načine, kroz humanost i solidarnost služimo javnom interesu.

Miješajući babe i žabe, sponzorstva u opremi i izvođenju radova za čišćenje drugih crnogorskih gradova, podršku sportskim društvima i brojnim gradskim manifestacijama sa pomoćima za liječenje i socijalno najugroženijim građanima Podgorice, zapravo su pokazali svoju nehumanost. Ali, to neka njima služi na čast.

Nije tačno da sam ikada bilo šta “tajio” ili “naređivao” da se nešto “skriva i krivotvori”.

Osim toga, napominjem da ništa nezakonito nije urađano time da se nijesu prikazali lični podaci ljudi koji su se obraćali za pomoć da ih ne bi Šaranović i njemu slični stavljali na stub srama, jer je tim ljudima dovoljno teško i bez objavljivanja njihovih imena.

Sve novčane transakcije pa čak i uplate toga tipa su uredno evidentirane i tokovi novca ne mogu izgubiti trag kao što ni Šaranović i Vukadinović ne mogu sačuvati obraz ako te podatke objave, jer kompletnu dokumentaciju imaju u svom posjedu.
I

pak, očigledno je da nastavljaju da sa svojim pritiskom i mobingom, koji vrše nad zaposlenima u “Čistoći”, uključujući i nad rukovoditeljkom računovodstva koja je potpisala izjavu koja ne odgovara istini, što uostalom samo njoj može štetiti.

Na kraju, zaključujem da u skladu sa zakonom “Čistoća” DOO podliježe internoj i eksternoj reviziji, a da revizori svojom licencom i krivičnom odgovornošću garantuju objektivnost revizorskih izvještaja, u kojima nema podudarnosti sa onim što je danas iznijeto na konferenciji za medije.

Andrija Čađenović

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član