Bošković: Način na koji je smijenjen Brđanin, dovoljno govori koliko je Abazović beskrupulozan u svojim namjerama da bezbjednosni sektor stavi pod svoju kontrolu

Član Predsjedništva i poslanik DPS-a Predrag Bošković gostujući danas na Gradskoj RTV, između ostalog, komentarišući jučerašnju odluku premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da smijeni direktora policije Zorana Brđanina, rekao je, niko u kraćem vremenskom periodu nije ponizio pravni sistem države Crne Gore nego što je to učinio Abazović.

“Bez obzira što kao partija imamo razne primjedbe na rad gospodina Brđanina od onog 5. septembra 2021. godine, zakašnjele reakcije na onaj zločin na Cetinju koji se kasnije desio i druge, ali način na koji je on smijenjen govori koliko čovjeku koji obnaša mjesto premijera u Crnoj Gori pa čak i u tehničkom mandatu, uopšte nijesu bitni zakoni i Ustav ove države.

Nije postojala zakonska mogućnost da on smijeni Brđanina na način na koji ga je smijenio i to dovoljno govori koliko je beskrupulozan u svojim naumima i namjerama da u potpunosti stavi bezbjednosni sektor pod svoju, odnosno, pod kontrolu službi iz regiona i šire”, rekao je Bošković i ocijenio da za njega taj postupak nije bilo iznenađenje, već je bio sasvim siguran da će to uraditi.

“Sve će to doći na vidjelo u sljedeća dva mjeseca, odnosno, do održavanja parlamentarnih izbora jer će on siguran sam zloupotrijebiti i ANB i Upravu policije u korist svoje političke partije ali i samog bloka koji bude predstavljao kako bi sebi i svojima omogućio što bolju polaznu osnovu za rezultat na tim izborima. Jer sve ono što radi u prethodnom periodu, radi kako bi omogućio da ima u potpunosti kontrolu nad polugama sile u susret parlamentarnim izborima i kako bi se obračunavao sa svojim političkim protivnicima u narednom periodu”, zaključio je poslanik DPS-a Predrag Bošković.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član