Boljević: Da li nam je u interesu da imamo servis Hitne pomoći, i zašto nas eksperti ubjeđuju da nam to nije potrebno?

Ukidanjem podstanice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Golubovci, bez pružanja ove vrste pomoći ostaje teritorija koja broji preko 20.000 stanovnika.

Osim toga, ova podstanica je od izuzetne važnosti tokom ljetnje turističke sezone usljed frekventnog saobraćaja, eventualnih saobraćajnih nezgoda, a zadužena je i za pomoć na terenu.

Tako, za slučaj potrebe pružanja hitne medicinske pomoći stanovnici Zete i turisti, morali bi da čekaju ekipu iz Podgorice, što bi značilo i veći protok vremena. Ako znamo da jedan minut može značiti spašavanje nečijeg života, jasno je kakve posljedice ovo može imati.

Takođe, veliki problem je i nedostatak dovoljnog medicinskog osoblja. Dom zdravlja ne radi do 21h, kako je ranije bio slučaj, a stanovnici Zete pomoć izabranog doktora mogu, recimo, vikendom dobiti samo u periodu od 7 do 12 sati.

Prisjetimo se, godinama unazad radilo se na poboljšanju zdravstvene njege, što je kao rezultat imalo da početkom 2000. godine dobijemo servis Hitne pomoći. U početku je to bio servis koji je bio na usluzi samo tokom noći, a kasnije i tokom čitavog dana. A u cilju rasterećenja Doma zdravlja u Golubovcima, prije nekoliko godina mještanima Gornje Zete na usluzi je predat Dom zdravlja u KAP.

Postavlja se pitanje da li smo mi, građani Zete, manje važni aktuelnim zdravstvenim vlastima, jer osim što su na najdirektniji način, svojim nečinjenjem, doveli u opasnost živote nas više od 20.000 građana, smatrali su i da nije neophodno iste blagovremeno obavijestiti o novonastalim promjenama.

Ovo nije ništa drugo do demonstracija samovolje, kojom se pokušava prikriti neznanje, a ujedno sprovoditi revanšizam prema opštinama u kojima još nije došlo do “osvježenja”.

Ovakvim činjenjem ne preostaje nam ništa drugo nego da plaćamo prevoz do Podgorice ili da pomoć potražimo u nekim privatnim zdravstvenim ustanovama i pored činjenice da uredno izdvajamo novac za zdravstveno osiguranje.

Neće ni ovo dugo!

Miroslav Boljević, odbornik DPS u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada Golubovci 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član