Boljević: Brat Abaz moli brata Rada – patetična sapunica za naivne, istraga mora da ide do kraja

Hvala Dritanu Abazoviću što je svog druga i partijskog funkcionera Rada Miloševića, a prema mogućoj sumnji i partnera u potencijalnom krivičnom djelu, poslije pet dana umolio da podnese ostavku.

Tako bi, valjda, na osnovu spinova pojedinih medija trebalo da glasi odgovor političkih subjekata i građana povodom farse koju pratimo svih ovih dana.

Znamo da se za besplatne vožnje helikopterima i mnogo toga drugog moraju nekako oduživati, ali sigurno način za to nije ovaj potcjenjivački pokušaj poniženja inteligencije javnog mnjenja.

Najprimitivnija propaganda, međutim, tu nema efekta. Niti imaju pokušaji destabilizacije bezbjednosnog sektora kako bi se nepočinstva – što Miloševićeva, a što brata Abaza i ostalih – gurnula pod tepih.

Jedino što smo razumjeli svih ovih dana jeste da brat Abaz nema autoriteta ni u sopstvenoj stranci. A možda, sa druge strane, ima i razlog da snishodljivo moli potencijalne izvršioce teških krivičnih djela – jer, možda ne bi svakome, a naročito njemu, bilo tako lagodno kad bi oni progovorili.

Kako god, očekujemo da istraga u vezi sa skandaloznim švercom cigareta i svima koji su u to umiješani, bude dovedena do kraja i da saznamo punu odgovornost svakog pojedinca.

Najjeftinije parodije funkcionisanja sistema, poput “pronalaska izgubljenog kamiona” i patetične sapunice “brat Abaz moli brata Rada” ne prolaze – ovo su isuviše ozbiljne optužbe da bi iko racionalan i pomislio kako može da ih prikrije ovakvim postupcima.

Arsenije Boljević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član