Bogdanović: Nevjerovatne nezakonitosti, tužilaštvo da reaguje, skrećemo pažnju međunarodnim partnerima na opstrukciju

“Kako smo i upozoravali svih prošlih dana, pojedini učesnici današnjih izbora pribjegli su nezapamćenim opstrukcijama, a sa birališta širom države stižu informacije o nevjerovatnim nezakonitostima – od krađe izbornog materijala, preko uništavanja glasačkih kutija, sve do onemogućavanja birača da glasaju”, poručio je danas generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

On je istakao da se nažalost, očekuje da, kako dan bude odmicao, naši politički protivnici i neviđeni opstruenti ovog izbornog procesa, nastave sa protivzakonitim djelovanjem, jer su sada potpuno svjesni da im se sprema loš izborni rezultat.

“Ipak, ovom prilikom naročito želimo ukazati na pasivnost pojedinih nadležnih organa u sankcionisanju ovakvih radnji i procesuiranju vinovnika. Iz tog razloga, apelujemo na tužilaštvo da preduzme sve raspoložive mjere i da utiče na organe javne uprave da počnu da se bave svojim poslom, kako bi spriječili izvjesnu mogućnost da čitav izborni dan protekne uz neregularnosti, samovolju instruiranih pojedinaca iz političkih partija i urušavanje zakona i Ustava”, rekao je generalni sekretar DPS.

Na kraju on je skrenuo pažnju međunarodnim partnerima, a u prvom redu Evropskoj uniji i OEBS-u, da obrate pažnju na današnje pokušaje urušavanja demokratskog procesa u Crnoj Gori.

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član