Bogdanović: Inflacija dostigla frapantan nivo, građani dovedeni u ozbiljno iskušenje kako da prežive

Evidentno je da povećanje prosječne zarade ni približno nije dovoljno da pokrije rast cijena, jer su one, po zvaničnim podacima Monstata, u februaru bile veće za 6,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a u martu u odnosu na isti mjesec prethodne, u prosjeku su više za 9,7 odsto.

To nam ukazuje da pogrešnom ekonomskom politikom Vlade Crne Gore, inflacija u našoj državi dostiže frapantan nivo od čak 10% te se na taj način građani dovede u ozbiljno iskušenje kako da prežive.

Ukazujemo da najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imaju rast cijena u grupama: hljeb i žitarice; gorivo i mazivo za motorna vozila; mlijeko, sir i jaja; meso; čvrsta goriva; odjeća; ulja i masti; prevoz putnika drumom, a da se svemu navedenom ne nazire kraj daljeg rasta cijena. Uz sve to suočeni smo i sa činjenicom da se neznavenom politikom odlazeće vlade i blokadom parlamenta, ne mogu donijeti mjere za zaštitu životnog standarda, po ugledu na države iz regiona i EU.

Sve dok se partijski interes nalazi iznad potreba i života naših građana, Crnoj Gori se ne piše dobro. Svi zajedno trpimo ozbiljne posljedice za čije saniranje će biti potrebno vrijeme i to svakako mnogo više od onog za koji je aktuelna vlast satrla sve čega se dotakla.

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član