Živković-Urban: Crna Gora da nastavi sa ključnim reformama na putu ka članstvu u EU

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista sastao se sa Nj. E Karelom Urbanom ambasadorom Republike Češke u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi o evropskom putu Crne Gore, a Živković je konstatovao da naša država stagnita na planu evropskih integracija zbog velike krize kroz koju prolaze i zakonodavna i izvršna vlast.

Živković je takođe istakao okolnost da dio parlamentarne većine bojkotuje rad Skupštine što je nezabilježeno u političkoj teoriji i praksi, čime je paralisan rad zakonodavne vlasti. On je dodao da zbog političke nestabilnosti trpe građani i privreda, te da je jedini izlaz iz krize provjera izborne volje građana.

Živković je zaključio konstatacijom da je DPS ključno trasirala put Crne Gore ka NATO i EU, te da sada postoji obaveza kod svih subjekata i opozicije i vlasti da na evropskoj platformi ubrzaju reformski proces koji je sada u stagnaciji zbog odnosa u vladajućoj većini.

Ambasador Urban je na početku današnjeg susreta naglasio dugoročnu podršku Republike Češke kada je u pitanju politika proširenja EU na prostoru Zapadnog Balkana. Region Zapadnog Balkana vidimo kao nedjeljiv dio EU – naglasio je on.

Ambasador Urban je pohvalio reforme koje Crna Gora sprovodi na svim poljima i izrazio nadu da će Crna Gora nastaviti sa ključnim reformama sa posebnim akcentom na poglavlja 23 i 24.

Na kraju svog izlaganja Ambasador Urban je naveo da će Republika Češka sa svojim partnerima rado podijeliti vlastita iskustva iz pregovaračkog i pristupnog procesa Evropskoj uniji kao i da će Crna Gora u Republici Češkoj imati stabilnog partnera na svom putu ka evropskim integracijama.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član