Živković: Slobodarstvo jedno od najvećih svjetonazora Crne Gore, svim građankama i građanima čestitam Dan državnosti

Trinaesti jul, datum upisan zlatnim slovima na stranicama crnogorske istorije, kojom se svaki čovjek, koji voli ovu zemlju, cijelim svojim bićem ponosi, i danas služi kao podsjetnik na herojsku borbu generacija koje su svoje živote posvetile odbrani, u Crnoj Gori, nikad utihnulog slobodarstva.

Borba za slobodu predstavlja trajnu vrijednost Crne Gore. Danas imamo moralnu i ljudsku obavezu da ostanemo istrajni i odlučni u namjeri da Crnu Goru očuvamo na putu poštovanja univerzalnih vrijednosti čovječanstva. Dužni smo prema generacijama koje su prkosno, ne mareći za svoje živote, stale u front borbe protiv fašizma, da afirmišemo i štitimo antifašističko nasljeđe, građanski karakter društva, kao i evropsku perspektivu naše države.

Slobodarstvo je jedno od najvećih svjetonazora Crne Gore. Bez svjetla luče slobode, ne bi bilo obnovljene državnosti i savremene države koja je danas članica NATO-a, sa najvećim dostignućima u procesu EU integracija.

U tome duhu, jasno poručujući da je ljubav prema državi i svemu onome što ona predstavlja, bezuslovna i vječna, da je iznad svake politike i svakog interesa, svim građankama i građanima čestitam 13. jul, Dan državnosti Crne Gore!

Danijel Živković, v.d. predsjednika DPS-a

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član