Živković: Pokažimo odgovornost prema državnim interesima i hrabrost za širi politički i društveni dogovor

Danas je konstituisan novi saziv Skupštine Crne Gore bez izbora predsjednika Parlamenta što je još jedan pokazatelj da i dalje ne postoji većina za formiranje Vlade kao ni za davanje mandata za sastavljanje iste uprkos činjenici što je od izbora prošlo 45 dana.

Ukazivali smo u predizbornoj kampanji da bez koalicije „Zajedno!“ nema stabilnosti u Crnoj Gori te da se bez naše participacije neće moći formirati stabilna i reformska Vlada. Sve što se dešava od 11. juna do danas jasno potvrđuje takav stav.

Nadamo se da će politički akteri shvatiti važnost trenutka za Crnu Goru i odbraniti se od medijskih i političkih pritisaka sa strane i da će biti spremni za dogovor koji bi značio formiranje evropske Vlade koja će imati podršku kvalifikovane većine u Skupštini Crne Gore koja bi imala cilj da dovrši imenovanja u pravosuđu, unaprijedi izborno zakonodavstvo i ispuni obaveze iz pregovora sa EU kako bi u naredne četiri godine postali punopravna članica Evropske unije.

To će se, prije ili kasnije, neminovno desiti, i to je jedino rješenje za politički rebus nestabilnosti koji traje još od 30. avgusta. Skratimo vrijeme propadanja naše države i pokažimo svi zajedno, bez obzira na političke razlike, odgovornost prema državnim interesima ali i hrabrost i liderstvo za pravljenje šireg društvenog i političkog dogovora.

Danijel Živković, v.d. predsjednika DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član