Živković: Nije lako od Demokrate postati građanin

Da nije lako od Demokrate postati građanin potvrđuju iz dana u dan Bečić i njegove crvene kravate. Nije lako trčati od Zete do Podgorice, pa do Starog grada u Budvi, do Bara… I uz to, u svim opštinama raditi na podsticanju ljudi na građanske proteste.

Da ne bi scenaristi i reditelji iz inostranstva i konkurencija iz DF primijetili da su oni opoziciona partija, a to nije dozvoljeno ovoga puta. Jer je instrukcija da partije ne budu u prvom planu, da nema zastava, da se insistira na jedinstvu, i da se naprijed isturaju politički anonimusi… A gdje Bečić da bude anonimus. Može čak i plagijator, ali to će valjda zabraniti Ustavni sud.

Da bi dospjeli na naslovnice prisjetili su se još od posjete Briselu da im dobro ide s filmovima. Zato su odlučili za ovu prigodu da se zadrže na video klipovima, na kojima se vidi kako ih navodno presreću pripadnici DPS-a u njihovoj velikoj misiji pozivanja na građanske proteste. Koje oni vode, ali da se to ne zna. Samo nijesu računali da će kamera pokazati kako oni presreću ljude na ulici, a ne obrnuto.

„Naš Aleksa“ je ovoga puta prevazišao i sam sebe u maštovitosti. Mada su se on i njegovi iznenada našli u problemu. Od danas više ne znaju zašto protestovati u Baru. To što su pomogli svojim neodgovornim ponašanjem proteklih dana da grad pod Rumijom ostane neko vrijeme bez dječijeg vrtića, njih mnogo ne zanima. Važno je da su oni učestvovali. Sad će se vjerovatno boriti da se vrtić gradi. Ako jedan od njihovih viđenijih odbornika u toj opštini do sjutra ne promijeni partiju.

Demokrate nikako da odrastu. Oni su, pokazuje se iz dana u dan, politički još u vrtiću. Pokazao je to večeras na TV sučeljavanju na Javnom servisu i njihov nosilac liste za opštinske izbore u Tuzima napuštanjem emisije pod neubjedljivim izgovorom o neobjektivnom izvještavanju o protestima. Ali nije propustio priliku da kao predstavnik Demokrata pozove na građanski protest u subotu. Mi demantujemo glasine koje se lansiraju ovih dana da Demokrate rade za DPS. Ne, oni rade protiv sebe samih.

Danijel Živković, poslanik DPS u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član