Živković: Nema lažnog spina koji može da spasi propali politički projekat suvlasnika Vijesti

Sva je prilika da su brojna istraživanja javnog mnjenja, uključujući i ovo juče objavljeno, ozbiljno zabrinuli naše oponente. Nema bolje potvrde da su na koljenima, od današnjeg spina uvijenog u formu “ekskluzivne informacije”, koji su plasirali preko naslovnice “Vijesti”.

Tekst u kojem se nešto dogodilo “navodno”, a sva saznanja su na bazi “rekao nam je jedan čovjek”, sa profesionalne tačke gledišta ne zaslužuje ni komentar. Brucoš novinarstva ne bi mogao da tako nešto napiše. Osim ako nije kao dio PR tima profesionalno angažovan u izbornoj kampanji, sa zadatkom da se u drugi plan bace gotovo svakodnevna nepočinstva i promašaji projekta izašlog iz političkog inkubatora suvlasnika “Vijesti”.

U svrhu manipulacije, dezinformisanja i pokušaja stvaranja “afere” poslužile su redovne aktivnosti predsjednika države. Iako neposredni učesnici događaja i u samom tekstu demantuju propagandističku nadogradnju, ta činjenica se nije uklopila u zadati spin, plasiran kroz “Vijesti”. Navikli smo da se u izbornoj kampanji u sredstvima javnog informisanja objavljuju spinovi stranaka, ali onda ispod njih treba da stoji naznaka – “plaćen sadržaj”. Pa ko ima da plati, njegova je naslovnica “Vijesti”. Kao onomad kad su plaćali Milan Knežević i DF u predvečerje pokušaja državnog udara, prije tačno 6 godina.

Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član