Živković: Neđeljko protiv Rudovića

Najveći neprijatelj političara Neđeljka Rudovića je novinar istog imena i prezimena. A najveća noćna mora mu je arhiva medija i memorija onih koji čitaju njegove radove i sada kada je portparol odbjeglog tajkuna Duška Kneževića i ranije kada je nastupao kao novinar, iako jednostrani, ali ipak novinar.

Rudović kao portparol odbjeglog tajkuna danas kaže da su „ovi protesti drugačiji od većine do sada održanih zato što oni nijesu motivisani borbom za vlast, nego za bolju Crnu Goru“. Rudović novinar pisao je 21. marta 2012, u vrijeme tadašnjih protesta koje su formalno organizovali Vanja Ćalović i Srđa Keković da bi protesti u Crnoj Gori „mogli dovesti i do značajnijih pomjeranja na političkoj sceni“ ako se ispuni glavna pretpostavka „da se pojavi ozbiljna politička organizacija koja bi bila prevashodno reprezent zahtjeva i poruka koje su se čule 21. januara i 18. marta“.

Jasno je da je posao Rudovića portparola da prodaje ono što pokušavajući da se spasi proizvodi odbjegli tajkun ali je teško da može uspjeti reklama u kojem se odbjegli tajkun predstavlja kao „ozbiljna politička organizacija“.

Novinar Rudović tvrdio je 2012. da „sljedeći put organizatori teško mogu da računaju na masovniju podršku ukoliko eksplicitnije ne uđu na politički teren, što bi se manifestovalo postavljanjem konkretnijih uslova“. Portparol Rudović danas kaže da su ciljevi protesta usmjereni „protiv nepravde, poniženja, ruganja zdravom razumu“ itd. Konkretno nema šta.

I konačno, onda je novinar Rudović tvrdi da su oni protesti propali jer Vanja Ćalović nije pristala da formira političku stranku i zato što su, SNP, Nova srpska demokratija i PZP, kako je tada pisao Rudović „nedorasle“. A danas su, smatra portparol Rudović, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Aleksa Bečića taman stasali odnosno „dorasli“ da stanu pod barjak Duška Kneževića.

Ipak, apsurd svih apsurda je da na borbu protiv korupcije i nove klase poziva portparol odbjeglog tajkuna, onoga ko je školski primjer brzog bogaćenja, osobu koja je zavila u crno zaposlene, štediše, poslovne partnere, koja je prevarila svakog koga je uspjela.

Jedno od osnovnih pravila u struci kojom se Rudović danas bavi glasi da se proizvod koji je prepoznat kao loš ne može se prodati, bez obzira na reklamu. Ono što važi za svaku robu važi i za politički bofl. A ja bih rekao pogotovo za politički bofl.

Danijel Živković, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član