Živković: Malo više dostojanstva u porazu

Crnogorska opozicija nastavlja svoj strmoglavi politički pad, kao da im izborni debakl koji su pretrpjeli u nedjelju na Cetinju, u Mojkovcu, Petnjici i Tuzima, nije bio dovoljna opomena.  Da pad nije samo politički, već i moralni,  svjedoči i njihovo krajnje  nedostojanstveno postizborno ponašanje.

Nakon bolnog poraza, najprije su najavili da  neće priznati rezultate izbora! Kada su shvatili da je to samoubilački potez, revidirali su stav i pozvali SD da napravi koaliciju sa njima na Cetinju?! Koliko ih je ovaj izborni debakl učinio nemoralnim, nedostojanstvenim i neprincipijelnim svjedoči i činjenica  da se nude  partiji i čovjeku koje su nazivali „privjeskom i satelitom  DPS-a“,  upućivali im jednaku količinu uvreda kao i DPS-u i istovremeno nastavili da bojkotuju Parlament na čijem je čelu upravo predsjednik ove stranke.

Da i od ovog može niže, potvrđuje stranka koja je najveći gubitnik ovih izbora – SDP Ranka Krivokapića. Oni na ivici političkog ambisa prizivaju neki “makedonski scenario”. Izgleda da još nijesu shvatili da ne postoji taj scenarista i režiser  koji će stranku u raspadanju dovesti na vlast.

Da je izborni debakl imao uticaj na rasuđivanje pojedinih političkih subjekata, svjedoči i današnji plaćeni oglas Demokrata, kojim svoj bjelodani poraz javnosti predstavljaju kao veličanstveni uspjeh.

Pošto nijesu našli nikog normalnog, čak ni među medijima koji su ih zdušno podržavali u kampanji, da prepozna njihov „veličanstveni uspjeh“, odlučili su da kupe prostor u štampanim medijima i saopšte to što oni misle o sebi, jer ih ne zanima šta o njima misle građani. Čak su uspjeli da smisle kako njihov „rapidan rast“ predstavlja i to što su u Petnjici osvojili – nula mandata?! 

A stvarnost je sasvim drugačija – desio im se rapidan sunovrat. U svakom pogledu.
 
Danijel Živković, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član