Živković: Kome se ne sviđa crvena potjernica

Odbjegli tajkun Duško Knežević je na crvenoj Interpolovoj potjernici. Međutim, to se baš ne sviđa Kneževiću, a tvrdi ni njegovom advokatskom timu. Ne sviđa se takođe ni dnevnom listu Vijesti, jedinom crnogorskom mediju koji danas to nije objavio. Šta će biti ako to zabrine Interpol? Jer, u navodnom saopštenju advokatskog tima, za koji se tvrdi da ga vodi Stiven Kej, ovdašnjoj javnosti poznat po tome što je u Hagu branio Slobodana Miloševića, za Kneževića se tvrdi da je „slobodan građanin Velike Britanije koji ima sva prava da se bavi raskrinkavanjem političko mafijaškog sistema u Crnoj Gori, koji nad njim sprovodi politički progon“?! Nejasno je da li ovako sročeni stavovi predstavljaju mišljenje advokatske kancelarije ili nekog drugog, ali je zanimljivo da se taj poznati advokatski tim ne služi pravnim, već političkim jezikom, i to istim onim formulacijama koje je odbjegli tajkun koristio u intervjuu agenciji MINA.

Čak smo naišli na navode da je Knežević uticao na ključne zapadne lidere da se ne sretnu na nedavnoj Minhenskoj konferenciji sa predsjednikom Đukanovićem?! To je tačno taman koliko i tvrdnja da nema crvene potjernice za odbjeglim tajkunom. Biće da je ovo nemušto saopštenje prepoznatljivog stila sročio poznati Kneževićev crnogorski PR.

Sličan rukopis prepoznaje se i u današnjim Vijestima, u sadržaju jedne neubjedljive kolumne, u kojoj se organizatorima samozvanih građanskih protesta pokušavaju nametnuti Kneževićevi politički stavovi. Autor tvrdi da te stavove u ovoj situaciji nije ni pametno ni moguće ignorisati. Potpisniku kolumne, koji je blizak SDP-u, posebno se svidjela Kneževićeva ideja o tehničkoj vladi. Slučajno ili ne, jedan od najžešćih zagovornika te ideje je lider SDP Ranko Krivokapić, kog odbjegli tajkun naziva velikim državnikom. I s kojim je, kaže ovih dana, proteklih godina uticao na formiranje crnogorskih vlada. Autor je podijelio uloge organizatorima protesta, Kneževiću i opoziciji, uz kao slučajne digresije o predsjedniku Đukanoviću, pozivajući se na naručeni tekst jednog stranog autora, kog su svojevremeno neki zvali Miloševićevim ambasadorom.

Znajući da je sve ovo račun bez krčmara, vlasnici Vijesti ne bi bili to što jesu da se za svaki slučaj nijesu postarali da u istom, današnjem broju objave kolumnu svog drugog autora, koji piše: „Famozni Di Kej se izgleda dobro uživio pa misli da nekoga briga za njegova naklapanja o prelaznoj vladi“. Čak kaže u antrfileu, ono što mi nikada ne bismo napisali, da Di Kej „prducka o tehničkoj vladi“. Teško da se ovome ima šta dodati.

Istina, o crvenoj potjernici se zna, a brzo će se u to uvjeriti Knežević i njegov advokatski tim, kao i njegov novinski bilten.

Danijel Živković, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član