Živković – Hrebičkova: Nova administracija da ubrza napredak i vrati lidersku ulogu Crne Gore u evropskim integracijama

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista i LP Danijel Živković sastao se danas sa ambasadorkom Republike Češke u Crnoj Gori, Janinom Hrebičkovom.

Živković je istakao da je Demokratska partija socijalista pokazala zrelost i iz opozicionih klupa te da smo se državnički odgovorno i iz te pozicije borili za ono što su državni i nacionalni interesi Crne Gore.

Živković je dodao da je sada ključno sačuvati političku stabilnost i omogućiti formiranje stabilne proevropske većine u Skupštini koja će imati prevashodni cilj da usvoji rješenja koja će deblokirati evropski put Crne Gore i vratiti našu zemlju na trasu integracionog procesa.

Ambasadorka je istakla očekivanja od bilo koje nove administracije, da će ubrzati napredak u poglavljima koja se odnose na pravnu državu i vrati zemlju u ulogu „frontrunner-a“ u evropskim integracijama.

Ona je dodala da je Republika Češka već pri svom prethodnom predsjedavanju razuvjerila pojedine skeptične stavove EU i doprinijela tome da Crna Gora može podnijeti svoju prijavu za članstvo:

,,Radimo na tome, da i naše predstojeće predsjedništvo podrži Evropsku integraciju cijelog regiona uključujući i Crnu Goru.”

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član