Živković – Grubišić: DPS zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u EU, opasnost uticaja trećih strana kojim se teži mijenjati građanski karakter društva

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković primio je ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

Danijel Živković je izrazio punu zahvalnost ambasadoru i Hrvatskoj na unaprijeđenju dobrosusjedskih odnosa, koji su za rezultat imali kontinuiranu podršku Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, ali i ukupnog demokratskog napretka društva.

Danijel Živković se osvrnuo na aktuelne procese u unutrašnjoj i vanjskoj politici, i ocjenio da je u okolnostima koje karakterišu politički ambijent u Crnoj Gori, regionu i Evropi, Demokratska partija socijalista zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u Evropskoj uniji. Posebno se osvrnuo na opasnost uticaja trećih strana kojim se teži mijenjati građanski karakter društva, a koji je u Crnoj Gori jasno vidljiv kroz djelovanje pojedinih političkih aktera koji između ostalog čine dio aktuelne parlamentarne većine i nastoje da budu dio izvršne vlasti kroz najavljenu rekonstrukciju Vlade.

Ambasador Grubišić je uputio čestitke predsjedniku DPS-a povodom izbora na tu funkciju i pozdravio proces neposrednih unutarpartijskih izbora, koji su uvođenje značajnog demokratskog standarda na političkoj sceni. Istakao da je interes Hrvatske bio i ostao da gradi dobrosusjedske odnose, te da je u zajedničkom interesu ostvarenje strateških ciljeva Crne Gore. Podvukao je da je interes Hrvatske ne samo da pomaže Crnu Goru u realizaciji evropske agende, već i da podrži i druge zemlje u okruženju, posebno uvažavajući geopolitičke okolnosti.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član