Živković: DF da ne udara o ratne doboše, njihov pokušaj destrukcije sistema uskoro će dobiti adekvatan odgovor

Nezakazivanjem sjednice Skupštine koja je trebalo danas da se održi, Strahinja Bulajić je podredio trenutnu institucionalnu ulogu partijskom interesu.

A interes DF je svima poznat: napraviti što više štete u sistemu, jer je prava prilika zbog dešavanja u Ukrajini zaigrati na “sve ili ništa”. Problem je u tome što su svaki put do sad izvukli deblji kraj, ne razumijevajući da sebi vežu kamen oko nogu koji ih vodi ka političkoj margini. Ne moraju mi vjerovati na riječ, neka pogledaju posljednja istraživanja.

Nije to nikakvo iznenađenje od politike koja je svoj program zasnovala na blokadama, opstrukcijama, destrukcijama. Jednostavno je: bez ulice i trotoara ne mogu. Ujedinjava ih želja da institucionalno i van institucija potpuno blokiraju državu i time pokažu da Crna Gora ne posjeduje elemente održivosti ustavnog sistema.

Traženje razloga za izazivanje nereda i nemira uz naglašene prijetnje i birane riječi o pripremi destrukcije, samo su još jedan dokaz o tome ko je prethodnih godinu i po dana vršio vlast u Crnoj Gori.

No, tiha voda brijeg roni, brzo će spoznati da će ih uloga koju su sebi dodijelili smjestiti na periferiju odlučivanja o državnim interesima, kao što je to uvijek do sada bivalo.

Neka ne udaraju po ratničkim dobošima, naslušali smo se poziva ratnim drugovima. Prijetnje sa željom da se izazove haos slušamo unazad više godina. Pošto nijesu posavjetovali Bulajića da se ponaša konstruktivno, brzo će dobiti adekvatan odgovor.

Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član