Živković – Alhantouli: Mirna predaja vlasti očuvala do sad stvorena demokratska dostignuća

Poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik kluba poslanika DPS-LP, Danijel Živković, razgovarao je sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori, Nj.E. Rabijem Alhantoulijem. Tokom razgovora, poslanik Živković konstatovao je da vladajuća većina ne poštuje Sporazum koji je potpisala prilikom formiranja vlasti i istakao da će donošenje zakona, bez konsultacija sa evropskim partnerima, uticati na dalji put Crne Gore ka EU, što oslikava loše namjere nove vlasti.

„Nepoštovanje Ustava i zakona Crne Gore, postala je praksa i svakodnevnica u radu Vlade Zdravka Krivokapića, koja svojim neznanjem i nesposobnošću urušava sve ono što je Crna Gora postigla do sada“, naveo je poslanik Živković.

On je naglasio da će Klub poslanika DPS-LP, snažno nastaviti da afirmiše evropski sistem vrijednosti, kao jedini ispravni put daljeg napretka i emancipacije našeg društva.

Tokom razgovora, otvoreno je pitanje zabrinjavajućeg rasta nacionalizma i šovinizma nakon parlamentarnih izbora, te da je neophodno da državne institucije efikasno i profesionalno rade svoj posao i spriječe širenje tenzija i netrpeljivosti.

On je naveo da se zdravstveni sistem Crne Gore zbog političkih odluka Vlade, bez jasne vizije i strategije, nalazi pred kolapsom.

Ambasador Alhantouli zahvalio se gospodinu Živkoviću na izlaganju povodom nedavnih događaja i objašnjenjima sa stanovišta opozicije. Pohvalio je mirnu tranziciju vlasti u Crnoj Gori čiji smo svjedoci bili nakon izbora, naglasivši važnost dijaloga kako bi se očuvala do sada stvorena demokratska dostignuća.

Sagovornik je informisao poslanika Živkovića o situaciji u Palestini i nastavku borbe palestinskog naroda za slobodu i nezavisnost dajući osvrt na nedavnu odluku o održavanju zakonodavnih i predsjedničkih izbora u Palestini u maju i junu, što ujedno predstavlja i važan korak ka palestinskom nacionalnom pomirenju i jedinstvu.

Ambasador je, takođe, upoznao sagovornika sa presudnom odlukom Međunarodnog krivičnog suda kojom je potvrđena njegova nadležnost nad Palestinom, što je otvorilo put pravdi i okončanju nekažnjivosti Izraela.

Obje strane potvrdile su značaj parlamentarne saradnje kao snažne komponente prijateljskih bilateralnih relacija zasnovanih na poštovanju ljudskih vrijednosti i principa ugrađenih u međunarodno pravo i multilaterizam.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član