Zajedno gradimo Kolašin: Pokrenuta inicijativa za prikupljanje potpisa građana za javni prenos sjednica SO Kolašin

Pokret Zajedno gradimo Kolašin je pokrenuo inicijativu za prikupljanje potpisa građana za javni prenos sjednica Skupštine opštine Kolašin.

Naime, lokalna parlamentarna većina je nakon izbora 2022. godine jednostrano ukinula prenose skupštinskih zasijedanja putem oficijalnog YouTube kanala opštine i na taj način uskratila građane za priliku da se neposredno upoznaju sa radom svojih predstavnika.

Odbornici Pokreta su više puta apelovali na skupštinsku većinu i predsjednika skupštine da je u interesu javnost da zna o kojim odlukama i na koji način odlučuju njihovi predstavnici te da su sjednice dok su prenošene bile veoma praćene za standard malog mjesta kao što je Kolašin.

Inicijativa odbornika opozicije je odbijena na kolegijumu predsjednika skupštine a odbornici Demokrata se nijesu udostojili da se pojave da o tome raspravljaju iako su u prethodnom sazivu kojim je predsjedavao Milan Đukić bili najgorljivi zastupnici javnosti rada skupštine i često zbog toga dolazili u sukob sa tadašnjim predsjednikom zbog neovlašćenog snimanja telefonom sjednica.

Smatramo da će omogućavanje direktnog prenosa skupštinskih zasijedanja podići kvalitet rada odbornika te doprinijeti razvoju kulture dijaloga i odgovornosti prema iskazanom stavu.

Online peticiju je moguće potpisati putem linka (https://docs.google.com/forms/d/1boGdHLJwixvN5sOYlkRth5LhpZDTahF_pEfqkRT9gLM/viewform?pli=1&pli=1&fbclid=PAAaYybcSXeANNuuNlvd5HGRPXWX_6_vinL4aaH-PlGm_sYJhh0xHLEsrUlFw_aem_AQQPEQi8VMDBUE2YHt0bRbC2m6nxEknmeBA_IvGCFWBiobQQEQ7ZCOHMwW1WyeUOa70&edit_requested=true) koji se nalazi na oficijalnoj Instagram stranici Pokreta zajedno gradimo Kolašin.

Pokret Zajedno gradimo Kolašin

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član