Zajedno gradimo Kolašin: Odbornici SO Kolašin da podrže naš predlog izmjena i dopuna Odluke o stipendiranju studenata

Ovim izmjenama se predviđa da korisnici stipendija pored studenata osnovnih i magistarskih studija budu i studenti doktorskih studija koji imaju prebivalište u opštini Kolašin. Takođe, studenti doktorskih studija koji zbog kompleksnosti studija i dužine studiranja već imaju velike finansijske izdatke koje nije moguće pokriti samo iz jednog izvora finansiranja – stipendije, mogu aplicirati i biti korisnici opštinske stipendije pored drugih stipendija koje već koriste ili naknadno dobiju. U postojećoj odluci je postajalo ograničenje prema kome su studenti, radi dobijanja opštinske stipendije, morali da dostave dokaz da nijesu korisnici drugih stipendija što se ovim izmjenama i dopunama nastoji ukloniti.

Smatramo da bi se kroz izglasavanje ove odluke umnogome unaprijedio položaj studenata koji imaju prebivalište u opštini Kolašin, što bi u krajnjem doprinijelo njihovim boljim rezultatima na nacionalnom nivou.

U nadi da će novi predsjednik opštine dati pozitivno mišljenje na naše predloge kojima nastojimo poboljšati položaj građana Kolašina i omogućiti im da osjete benefite ubrzanog infrastrukturnog i ekonomskog razvoja grada, te da će njegov odnos prema opozicionim inicijativama biti konstruktivniji i transparentniji u odnosu na svoga prethodnika, pozivamo odbornike lokalnog parlamenta da podrže ove odluke.

Klub odbornika Zajedno gradimo Kolašin

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član