Vuković poručila DF-u: Budete li ponižavali ljude koji su Crnu Goru učinili državom ponosa, imaćete teškog protivnika u meni

Tokom današnjeg skupštinskog zasijedanja članica Predsjedništva i poslanica DPS-a Aleksandra Vuković svojim kolegama iz Kluba poslanika DF poručila je da ne mogu blatiti sve ljude koji im, kako je to ocijenila, padnu pod šaku kad ih dobiju kao spisak imena, aludirajući time na prijedlog za nove članove žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade.

“Svi mi pripadamo različitim ideologijama i zato vam kažem da se Demokratska partija socijalista ponosi ljudima koje je predložila za članove žirija za Trinaestojulsku nagradu, kako gospodinom Jankom Ljumovićem, tako i gospođama Jasminom Nikčević i Jadrankom Selhanović. Upravo su one u ovih godinu i po, pogubnih godinu i po Crne Gore, pokazali i kadrost i skopost baš kao što je onih 18% Crnogorki koje su dale život za Crnu Goru u Drugom svjetskom ratu pokazivalo prkos i ponos kad je bilo najteže”, poručila je Vuković.

Ona je zatim podsjetila da je Crna Gora tih godina borbe dala 30% svog stanovništva, onda kada su, kako je ocijenila, fašisti i nacisti koji su napadali Crnu Goru pomognuti kolaboracionistima iz Crne Gore borili protiv naše Crne Gore i protiv one Jugoslavije koja će biti obnovljena na ponos cijele Crne Gore jer će tada konačno biti obnovljena i državnost Crne Gore koja je u prvoj Jugoslaviji tako zgažena i uništena.

“Ja razumijem da je svako podsjećanje na 13. jul kao datum kojim je otpočela obnova nezavisne Crne Gore za vas na neki način karakterističan i težak, vjerovatno je to pominjanje teško. Ja znam da vi pokušavate da taj datum takođe na neki način kriminalizujete kao što ste to radili sa Belvederom. Da, hoćete u negativan kontekst da stavite i Belveder, ali ne, to su sve oni istorijski trenuci koji sijaju u Crnoj Gori i kojim se svaki časni i ponosni građanin i građanka Crne Gore, vjerujete mi, diče, jer ne postoji ništa slavnije i sjajnije nego braniti svoju državu I građanski koncept Crne Gore đe smo svi mi gospodine i Vučuroviću i ostali kolege u Demokratskom frontu, jednaki pred Bogom i pred zakonom”, kazala je poslanica DPS-a.

Na kraju ona je kolegama iz DF-a poručila, budu li obezvrijeđivali i ponižavali ljude koji su svojim ličnim životima i biografijama Crnu Goru učinili državom ponosa, da će imati teškog protivnika u njoj.

Medija centar Demokratske partije socijalista Crne Gore   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član