Vuković Kuč: Propaganda pred popis započela hajkom na FCJK

Propaganda pred popis je počela i to hajkom usmjerenom na Fakultet za crnogorski jezik i književnost. Istraživati način na koji se došlo do univerzitetskog zvanja je poželjno i jedva čekamo da se to uradi neselektivno i nepristrasno na svim univerzitetima u Crnoj Gori.
No, targetiranje ljudi koji su prepoznati po svojim političkim kolumnama kojima raskrinkavaju prvake velikosrpskog nacionalizma, štošta nam govori o uređivačkoj politici medija koja prati izjavu predśednika Vučića “za Srbiju popis u Crnoj Gori je najvažniji”, kao i o sadašnjem proruskom i prosrpskom režimu, zaslijepljenom revanšizmom i organizovanom nacionalističkom borbom protiv građanske Crne Gore i njenog kulturnog, jezičkoga i političkog identiteta.

Svakodnevno su na meti profesori koji su pisali knjige iz istorije i lingvistike kojima su afirmisani crnogorski nacionalni identitet i antifašističko nasljeđe, dok su oni koji su sticali sumnjive diplome u raznim selima i varošicama regiona dobijali zvanja i poslove na državnom univerzitetu, koji je postao oaza ruske i srpske meke moći otkad mu je na čelu osnivač IN4S-a rektor Božović. A portal IN4S je, prema analizi State Department-a, “dio tzv. propagandnog ekosistema ruske kampanje dezinformacija”.

Nijednom se Vijesti i drugi mediji nijesu pozabavili ovim, za crnogorski evropski put, veoma važnim pitanjem. Bilo bi zanimljivo pročitati kakvu kolumnu o rektorevim stavovima i govoru mržnje na njegovom portalu.

No, to nije u interesu vlade Dritana Abazovića i njegovih medijskih i političkih oglašivača. Ipak je kvazipremijer “najlojalniji političar Beogradu u smislu saradnje”, a znamo da je tamo pored veleizdajničkog akta zvanog Temeljni ugovor, obećao i popis, kad mu vrijeme nije, nasuprot evropskoj, a u susret beogradskoj i moskovskoj praksi netransparentnosti i nedemokratičnosti.

Zadatak da se sve što ima suštinsku sponu sa Crnom Gorom i što je najdublje izražava degradira i ponizi, izvršava Dritan i njegova medijska potpora, koja se u vrijeme dok “evropske” i “crvene” Demokrate glasaju da se najvažniji datum u istoriji Pljevalja, dan oslobođenja od fašističke okupacije ukine kao Dan opštine i zamijeni vjerskim praznikom Sveta Petka, po instrukciji SPC, u multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori, čine sve da se potre ime i status građanske države koja je prema tome svom ustavnom konceptu rijetkost na Zapadnom Balkanu.

Popis je posljednji potpis koji na urušavanje Crne Gore treba da stavi Abazovićeva nelegalna i nelegitimna vlada, pa se treba spremiti za naslovne strane anticrnogorskih medija kojima će se baukom označavati sve institucije koje se protive nacionalnom raspolućivanju Crne Gore, koje traje već tri godine, kao i svi slobodni pojedinci koji ne pristaju da budu marionete crnogorskoga režima, koji u bunilu svoje nazadne politike, uništava evropsku sadašnjost i budućnost naše države.

Režimskih medija u Crnoj Gori je mnogo, ali im specifičnost da su regionalna glasila koja se finansiraju iz stranih država, koje rade sve da Crna Gora nikada ne postane članica EU, daje posebnu težinu u susret popisu, tome, još jednom, važnome zavjetu Dritana Abazovića datom svome vlasniku, predśedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Aleksandra Vuković Kuč, članica Predśedništva DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član