Vukićević: Kako je kontradiktorni Bojović pravdao masovno uhljebljavanje DF kadrova

Plasiranjem beskrupuloznih neistina i obmanjivanjem javnosti, odbornik i poslanik DNP-a Dragan Bojović očajnički pokušava pridobiti pažnju sugrađana uoči približavanja početka kampanje za lokalne izbore u Danilovgradu. 

S obzirom na njegovu funkciju, tvrdnje koje iznosi o navodnom partijskom zapošljavanju DPS-a u Danilovgradu, i pored toga što nemaju uporište u istini, gospodin Bojović iskazuje paradoksalnu kontradiktornost. Napominjemo da i danas u našoj lokalnoj upravi i preduzećima rade ljudi raznih političkih profilacija, čak su neki bili kandidati za odbornike na prethodnim lokalnim izborima na opozicionim listama, što građani odlično znaju.

Nakon dolaska nove vlasti na državnom nivou, DF kojeg gospodin Bojović predstavlja, zaposjeo je fotelje u državnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama. O kompetentnosti DF i njihovih kadrova prilikom vođenja važnih državnih preduzeća i kompanija koje su preuzeli nećemo trošiti riječi, jer je svima vidljivo da su te perspektivne kompanije i preduzeća svoje prošlogodišnje poslovanje uglavnom završavali na svima nama dobro poznat način. Ona su im poslužila za udomljavanje “probranih” stranačkih kadrova i aktivista, ali prije svega članova uže i šire porodice, rođaka, kumova, prijatelja i poznanika. Upravo je Dragan Bojović, pravdao ovu njihovu praksu uhljebljavanja riječima: “Demokratska promjena vlasti podrazumijeva promjenu rukovodećih kadrova u svim oblastima i to je jednostavno tako, to je i isto tako dio jedne normalne demokratske procedure i tu nema ništa strašno”.

Vezano za tvrdnje gospodina Bojovića, da Danilovgrad svih ovih godina stagnira, skrećemo pažnju da se u Danilovgradu planski i u kontinuitetu otvaraju novi pogoni i kompanije u raznim oblastima, kao što su u posljednjem periodu Voli, MAN, Astorija, Tehnocolor, Osmanagić, Iveco, Hotel Zeta, itd, što sa sobom donosi otvaranje novih radnih mjesta. Skrenućemo pažnju da je opština Danilovgrad po stopi nezaposlenosti ispod stope nezaposlenosti na državnom nivou.

Sam gospodin Bojović je tačno naveo “da se Danilovgrad sve više naseljava i širi”, pa se postavlja pitanje kako je to moguće, ako je to grad “u kom su sve fabrike uništene” i u kojem “nema realnih radnih mjesta”?

Napominjemo da su skoro svi privredni kapaciteti fabrika koje su poslovale prije devedesetih godina prošlog vijeka na teritoriji naše opštine, danas stavljene u pogon, shodno potrebama poslovnog interesovanja savremenog trenutka.

Ne možemo, a da ne primijetimo da je od perioda kada je gospodin Bojović postao poslanik u Skupštini Crne Gore, a nije se odrekao odborničkog mandata, zapostavio prisustvo sjednicama Skupštine opštine Danilovgrad, na kojima se raspravlja i odlučuje o značajnim temama za našu lokalnu sredinu. Stoga nas i ne čudi njegova neupućenost i olako izrečene tvrdnje koje ne odgovaraju realnosti.

Dragan Bojović treba da zna da baš onako kako je Danilovgrad kroz istoriju pokazao i danas pokazuje kako se prkosi pohlepnima, neznavenima i zlonamjernima, takav isti odgovor će naši sugrađani na predstojećim lokalnim izborima dati i partiji koju on predstavlja, kao i njihovim koalicionim partnerima.

Nikola Vukićević, šef Kluba odbornika DPS-LP

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član