Volkov: Klasična zloupotreba vlasti u dnevno-političke svrhe

Član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Mihailo Volkov saopštio da je danas u toku izbornog dana došlo do zloupotrebe ovlašćenja od strane policije, i tom prilikom ukazao je na nekoliko činjenica.

“Pozivanje lica u svojstvu građana ima svoju zakonom utvrđenu svrhu, a to je otkrivanje krivičnih i prekšajnih djela i učinioca krivičnih i prekršajnih djela. Pozivanje mimo toga je školski primjer zloupotrebe službenih ovlašćenja. Iz izjava koje su nam dostavili građani jasno se vidi da nijesu bili upoznati na koje okolnosti daju izjavu što ukazuje na najgrublje kršenje zakonom datog ovlašćenja od strane policije”, naveo je član IO DPS-a.

On je konstatovao da zloupotreba vlasti u dnevno-političke svrhe nije nešto što nas približava vrijednostima EU, te da nas ne vodi u društvo razvijenih demokratija kojima treba da težimo.

“Posebno smo očekivali od partija koje treba da budu dio evropske koalicije da imaju poseban senzibilitet kad je u pitanju poštovanje Ustavom i zakonom utvrđenih prava, posebno onih vezanih za ograničavanje slobode pojedinaca”, zaključio je Mihailo Volkov.

Mihailo Volkov, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član