Tvrdnje DPS-a Kotor o nezakonitom izboru Marije Bernard potvrđeno sudskom presudom

Kotorski Osnovni sud donio je juče presudu kojom se poništava izbor gospođe Marije Bernard na mjesto poslovne direktorice Javne ustanove Kulturni centar „Nikola Đurković“ u Kotoru. Time je potvrđena istinitost tvrdnji DPS-a Kotor kojima duže od godinu dana tvrdimo da je gospođa  Marija Bernard imenovana mimo zakona, bez odgovarajućeg radnog iskustva i uz malverzaciju postupka imenovanja. Sve ukazuje na to da je jedini uslov koji je zadovoljila činjenica da je vjenčana kuma predsjednika Opštine gospodina Vladimira Jokića, koji je posredno i postavio na tu funkciju, zloupotrebljavajući zakonske propise, procedure za izbor, zloupotrebu Savjeta Centra za kulturu, kao i cjelokupne ustanove kulture u vjekovnom Kotoru!

Bilo je potrebno da dvije kandidatkinje koje su se prijavile na isti konkurs kao i sporno izabrana direktorica podnesu tužbu da bi se s pravom izveli pred sud svi činioci koji su javnu ustanovu kulture u Kotoru pokušali da učine predmetom potkusurivanja kumova gospodina Vladimira Jokića i gospođe Marije Bernard. Sada javnost može saznati da je gospođa  Marija Bernard davala lažne iskaze pred sudom o svom stečenom obrazovanju, kao i da je manipulativna bila njena odbrana pred sudom gdje je njen zastupnik tvrdio da ona nije znala šta od dokumentacije treba dostaviti po objavljenom konkursu. Zamislite direktoricu ustanove koja nije u stanju i ne zna – da dostavi popisana dokumenta na konkurs za posao?! 

Ovom presudom dokazano je da pravna država u Crnoj Gori funkcioniše i da beskrupulozna zloupotreba javnih institucija neće proći neopaženo niti nekažnjeno. Ono što ostaje da se pamti, osim mrlje na početku karijere mlade gospođe Bernard koja je mislila da joj kum čini uslugu, a učinio joj je medvjeđu, i mrlje nesposobnosti lokalne vlasti i predsjednika Opštine Kotor gospodina Vladimira Jokića, jeste sramota koju su nanijeli – instituciji kulture Kotora, centru „Nikola Đurković“, simbolu vrijednosti koje Kotor baštini vjekovima. Za to je gospodinu Jokiću, Demokratama, gospođi Bernardovoj i ostalima služilo osvajanje vlasti u Kotoru – da izvrnu ruglu instituciju koja baštini vrijednosti žitelja ovog podneblja duže nego što postoje sva njihova kumstva.

Vijest iz kotorskog Osnovnog suda sa sigurnošću je obradovala sve zaposlene u ovoj ustanovi, koji su za vrijeme direktorovanja gospođe Bernardove bili izopšteni s poslova koje su obavljali, šikanirani i marginalizovani. Nadamo se da će ispravna odluka Osnovnog suda staviti tačku na farsu u Centru „Nikola Đurković“ u što kraćem roku, i da će bez prinudnog izvršenja ponovo biti pokrenuta procedura za izbor prvog lica Centra za kulturu među kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa.

Informativna služba OO DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član