Trenutno se u Podgorici realizuju investicije vrijedne 200 miliona eura

Politička neodgovornost opozicije sa državnog prenijela se na lokalni nivo. Bojkotom sjednice Skupštine Glavnog grada, opozicija je pokazala odnos nepoštovanja prema građanima Podgorice. Odgovor većine u Glavnom gradu će biti jednostavan – još predanije ćemo nastaviti sa radom u namjeri da pokušamo unaprijediti standard življenja u Podgorici. Ne pozivamo opozicione kolege da se vrate već pozivamo građane da primijete o kakvom neprofesionalnom odnosu prema Podgorici se zapravo radi.

Usvajanjem Izvještaja o radu gradonačelnika, organa uprave i službi Glavnog grada u 2018. dali smo dodatno priznanje učincima gradske uprave u prethodnoj godini. 
Prije svega, treba istaći da je nova gradska uprava nastavila realizaciju krupnih kapitalnih projekata koje je započela prethodna gradska vlast i koji predstavljaju ključne generatore daljeg razvoja Glavnog grada. S tim u vezi, posebno treba istaći kapitalne investicije u dijelu saobraćajne infrastrukture (realizacija druge faze zaobilaznice u Zeti, nastavak realizacije putnog pravca Golubovci-Mataguži-Tuzi, završetak radova na donjogoričkom bulevaru, inteziviranje radova na jugozapadnoj zaobilaznici, kao i skoriji početak radova na Zapadnoj zaobilaznici, bulevaru prema Danilovgradu, kao i rekonstrukciji starog puta prema Danilovgradu). Uz realizaciju ostalih, krupnih infrastrukturnih projekata, kao što su Dom za stare, Gradsko pozorište, rekonstrukcija male sale sportskog centra i mnogi, mnogi drugi, uz skoriji, izvjestan, početak izvođenja radova na najznačajnijem i najkrupnijem kapitalnom projektu u istoriji Glavnog grada – sistemu za prečišćavanje otpadnih voda, možemo konstatovati da se u ovom trenutku na teritoriji Glavnog grada realizuju investicije u iznosu od oko 200 miliona eura.
 
Svjesni smo da se Podgorica mora razvijati još intenzivnije da bi bila ravnopravna u porodici evropskih glavnih gradova.
Uz sve ovo, nova gradska uprava predano radi na unapređenju svih sadržaja koji treba da poboljšaju kvalitet života svakog građanina i sigurni smo, da su rezultati ovakvih aktivnosti vidljivi svakom našem sugrađaninu.
 
Klub odbornika DPS u Glavnom gradu

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član