Tičić: Tražićemo skraćenje mandata Skupštini opštine i raspisivanje izbora

Nakon odluke suda da odbije zahtjev Opštine Budva da pritvoreni Milo Božović nastavi sa potpisivanjem službenih dokumenata u zatvoru, stekli su se svi uslovi da se skrati mandat lokalnom parlamentu i da se raspišu vanredni lokalni izbori na jesen.

Izbori su jedini logičan izlaz iz nenormalne situacije u kojoj su se našli Budva i njeni građani, nakon propalog pokušaja Demokratskog fronta da izmjesti kancelariju predsjednika Opštine Budva u spuški zatvor. Ne smije se tolerisati da u opštini koja predstavlja centralnu osovinu crnogorskog turizma, njen uhapšeni predsjednik koji se sumnjiči za najteža krivična djela, zajedno sa svojim partijskim kolegama, ugrožava osnovna prava zaposlenih, da budu isplaćeni za svoj rad.

Nepodnošljiva lakoća sa kojom je DF odbio naš konstruktivan predlog da iz svojih redova izaberu potpredsjednika ili predsjednika opštine, te da se na taj način omogući redovna isplata plata radnicima i funkcionisanje lokalnih službi tokom sezone, a da na jesen otvorimo dijalog o izborima, ogoljava dubinu problema kojeg živimo u Budvi.

Obavještavamo javnost u Budvi i Crnoj Gori da će naš Klub odbornika uputiti zahtjev za sazivanje kolegijuma predsjednika Skupštine, na kojem ćemo predložiti potpisivanje inicijative za održavanje vanredne sjednice povodom skraćenja mandata Skupštini opštine Budva.

Pozivamo sve političke subjekte, uključujući i odbornike DF-a, da se suoče sa ovom novom okolnošću i da u narednim danima postupamo odgovorno, i u najboljem interesu Budve i njenih građana.

Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član