Tičić: Rezultati raspuštene budvanske vlasti – nepotizam, partijska zapošljavanja, uništen turistički imidž

Odlazeća vlast u Budvi iznevjerila je svoje građane, kojima je prije izbora obećala sve, a nije ispunila ništa. Zaklinjali su se da je njihova misija da služe Budvi, i da su u politici kako bi zaštitili narod kome neko nešto želi da otme. Odmah nakon izbora, zaboravili su na građane, i počeli borbu za izborni miraz. Rezultat jednoipogodišnjeg političkog rata za fotelje i direktorska mjesta, je raspuštanje Skupštine opštine Budva i uvođenje prinudne uprave u našem gradu.

Rezultati raspuštene vlasti u Budvi ogledaju se u teškoj kompromitaciji turističkog imidža Budve, nepotizmu i partijskom zapošljavanju, međusobnim svađama i teškim optužbama za kriminal i korupciju, nezakonitim imenovanjima i razrješenjima činovnika, i finalno u potpunoj blokadi lokalne uprave.

Podatak da je u lokalnoj administraciji u Budvi samo tokom prethodna tri mjeseca, putem ugovora o djelu angažovano oko 80 sigurnih glasača Demokratskog fronta, a u protekle dvije godine njih preko 200, govori da je budvanski administrativni aparat pred pucanjem. Po dubini i širini, i po sistemu “svako zapošljava svoga”, u zgradi Opštine nastaje ozbiljan problem ako se u istom danu na poslu pojave svi zaposleni, jer na 4 stolice dolazi njih 6 ljudi. Od juče, kod onih koji su potpisivali ugovore na neodređeno i ugovore o djelu, vlada panika. Preplašeni su jer će svi ugovori, i o zasnivanju radnog odnosa i drugim poslovima Opštine Budva, biti predmet pažnje nadležnih organa.

Prilikom stupanja na funkciju čelnici Budve sebe su opisivali kao domaćine koji će pomoći Budvi da krene naprijed. Nijesu pomogli, štaviše suprotno, doveli su našu opštinu u neodrživo stanje.  “Zahvaljujemo im”, ali sugerišemo da svoja neiskrena obećanja, od sada preusmjere na neke druge preduzetničke poslove jer su na brojnim primjerima pokazali da nijesu dorasli da vode lokalno preduzeće, a kamoli Budvu.

Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član