Tičić: Odlazeća Abazovićeva vlada asistira Frontu u Budvi, i poslije Carevića anarhija

Prilikom preuzimanja funkcije prvog čovjeka metropole crnogorskog turizma, bivši predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da se dokazao kao domaćin i preduzetnik, te da ga to preporučuje za upravljanje gradom. Četiri godine kasnije u iznuđenoj ostavci, Carević je izdvojio “odbranu svetinja” kao najvažniji rezultat cjelokupnog mandata. Od domaćinskog poslovanja ostale su samo prazne riječi. Budvu je ostavio zatrpanu smećem, sa komunalnim službama koje spavaju i ogorčenim turistima. 

Carević je najodgovorniji za unazađivanje Budve kao turističke destinacije, kao i za posljedice koje zbog toga trpe turistički radnici Budve i ugostitelji. U eri Carevića, samo su njegova familija, i najbliži krug saradnika vidjeli korist. Nadležni organi imaće čime da se bave, od nelegalno okupirane državne zemlje na Krimovici, preko namještenih tendera za najpoznatijeg podizvođača – firmu Carinvest.

Međutim, odlaskom Carevića, nije odsviran kraj anarhiji u našem gradu. Duh Carevićeve neodgovornosti i bezakonja, uselio se u Odbor povjerenika, koji je pristao da bude saučesnik budvanskom DF-u u jeftinoj podvali koju su režirali građanima Budve. Predstava u kojoj Carević podnosi ostavku na mjesto predsjednika opštine, da bi na njegovo mjesto sjeo nosilac liste DF-a na predstojećim izborima u Budvi Milo Božović, predstavlja brutalnu zloupotrebu Odbora povjerenika u predizborne svrhe. Zato pozivamo Specijalno državno tužilaštvo da po hitnom postupku preispita cijeli slučaj, od imenovanja Božovića za potredsjednika Opštine Budva, do iznuđene ostavke Carevića, čije bi mjesto sad trebalo da preuzme Božović.

Ako je Demokratski front, pomislio da je iznuđenom ostavkom Carevića, završio posao za svog nosioca liste, grdno su se prevarili. Još malo, i neće više biti vlade koja je spakovala kadrove u Odbor povjerenika sa ciljem da asistira Frontu i Milu Božoviću.  A onda će građani Budve na lokalnim izborima, poslati Carevića, Božovića, i DF u politički zaborav.

Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član