Spičanović: Građani da budu uzdržani, vrijeme domaćih izdajnika je isteklo

U nedjelju 5. septembra svi učesnici mirnog građanskog protesta na Cetinju doživjeli su ono što nijesu nikada u svojoj bogatoj istoriji, a to je da budu zasuti šok bombama, gumenim mecima, suzavcima samo da bi se izvanjac mogao pojaviti u Cetinjski manastir uz pratnju elitnih jedinica Uprave policije i opreme Vojske Crne Gore.

Iako čin ustoličenja predstavlja svečanost ono što SPC i njeni poslušnici u Crnoj Gori nikad neće moći da izbrišu jeste činjenica da je mitropolit Joanikije ustoličen uz prolivene suze i trovanje naše omladine i djece. Te generacije će pamtiti taj dan zauvijek i prerpičavati budućim generacijama. Ta navodna “svečanost” odigrala se uz istovremeni zvuk zvona sa Cetinjskog manastira i oružja koje ispaljuju hemijska sredstva bahato po omladini i mještanima, ne mareći za to da čak sa njima i gađaju privatne posjede i stanove.

Snažne emocije i bijes zbog neprimjerene agresije prema gradu heroju i najiskrenijim patriotama ove države, sigurno su učinile svoje. Poruka sa majici koju su nosili učesnici veličanstvenog protesta na kojima je pisalo MRŠ možda je najbolja, jer samo takav način komuniciranja je prihvatljiv prema onima koji su taj dan zamislili da napadnu i povrijede nedužne i goloruke Cetinjane.

Kao javna funkcionerka svakako nije možda prikladno da na taj način poručujem, ali riječ MRŠ izgleda sasvim beningno u odnosu na ono što su agenti “srpskog sveta” ta dva dana učinili Cetinju i našoj Crnoj Gori. Sila i bahatost koja karakteriše izdajnike je prolazna i svi oni dobro znaju da niko nije jači od Crne Gore.

Zato pozivam sve građane na uzdržanost jer svima je jasno da je vrijeme domaćih izdajnika isteklo, a da nam uskoro stiže nova rujna zora. Zora i jutro koja će obasjati zracima sunca i ljepote sve njene građane, a ne kao u nedjelju hemijskim sredstvima.

Tatjana Spičanović, članica Glavnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član