Španski premijer Pedro Sančez podržao predsjednika Mila Đukanovića

Predsjednik Socijalističke internacionale i španski premijer Pedro Sančez uputio je pismo podrške predsjedniku Milu Đukanoviću za predsjedničke izbore.

“Kao predsjednik Socijalističke internacionale, želio bih da izrazim punu podršku našoj sestrinskoj partiji Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore i poželim uspjeh na predstojećim predsjedničkim izborima vašem kandidatu gospodinu Milu Đukanoviću.

U našoj političkoj porodici prepoznat je značaj vizije vaše partije i njenog lidera Mila Đukanovića koji je u prethodnom periodu sačuvao Crnu Goru od rata, postigao nezavisnost Crne Gore i okrenuo je ka zapadnom kursu, ka EU i NATO integracijama.

Jasno je da su ovi izbori prekretnica za budući put Crne Gore.

Vjerujem da će građani Crne Gore na ovim izborima prepoznati da samo politike bazirane na univerzalnim socijaldemokratskim vrijednostima, mira, demokratije i jednakosti mogu biti uspješne za vašu zemlju. To je prilika da se stvore uslovi da se Crna Gora vrati na put evropskih integracija i ekonomskog napretka.

Takođe, to će biti dodatni impuls i za Zapadni Balkan i za Evropsku uniju da prepoznaju značaj mira i stabilnosti u društvima regiona, što bi dalo doprinos čitavoj Evropi,” ističe se u pismu Pedra Sančeza.

Socijalistička internacionala je najveća globalna organizacija koja okuplja socijalističke i social-demokratske partije iz čitavog svijeta, a Pedro Sančez je izabran za njenog predsjednika u novembru prošle godine na kongresu u Madridu.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član