SM DPS: Predstava “Ne žmuri” dar Crnoj Gori za podizanje svijesti o važnosti uključivanja u borbu protiv nasilja

U punoj sali Centra za kulturu Danilovgrad predstavljen je veliki projekat Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore, predstava “Ne žmuri”.

Nažalost svjedočeći posljednje vrijeme sve češćem nasilju nad ženama u Crnoj Gori, željeći da podigne svijest o važnosti uključivanja svih, i muškaraca, i žena u borbu protiv nasilja, Savjet mladih DPS Crne Gore osmislio je predstavu koja se sastoji od šest ispovijesti iz perspektive žrtve o različitim vidovima nasilja.

Cijeli projekat realizovan je kako bi se poslala važna poruka crnogorskom društvu o tome da nikada i ni pod koju cijenu se ne smiju zatvarati oči pred nečijom surovom stvarnošću, te da uvijek i svuda se mora podići glas protiv nasilja, jer ma kome da se isto dešava, tiče se svih članova društvene zajednice koja bi, valjda, s obzirom na vijek u kojem živimo, trebalo da želi da ide naprijed.

“Ne žmuri” je poklon edukativnog karaktera koji darujemo Crnoj Gori koja mora pružiti snažniji otpor i već jednom početi da djeluje preventivno, jer, čini se, da kao društvo ne radimo dovoljno da spriječimo, a nekad jednostavno ne dobijemo priliku da liječimo. Zato moramo biti ujedinjeni u naumu da društvo spasimo iz kandži primitivaca i nasilnika”, poručili su iz Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore.

U predstavi su učestvovali Altijana Mušikić, Kristina Šćepanović, Marija Boljević, Laura Bijelić, Ivana Saveljić, Maša Šturanović, Amina Brahić i Mustafa Pepić, a ista je igrana po scenariju Žakline Oštir i tekstu koji potpisuju Žaklina Oštir i Sonja Milatović.

Na samom kraju večeri Predsjedništvo Savjeta mladih uručilo je zahvalnice Opštini Danilovgrad, Centru za kulturu Danilovgrad, Opštinskom odboru DPS Danilovgrad, direktoru Radija Danilovgrad gospodinu Bojanu Brajoviću, članici Izvršnog odbora DPS Crne Gore i predsjednici Alijanse žena Glavnog grada Zoji Bojanić Lalović, kao i organizaciji koju predvodi, Žaklini Oštir i svim učesnicima koji su dali nemjerljiv doprinos realizaciji ovog projekta.

Savjet mladih DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član