SM DPS Kolašin: Scene s maturske proslave zabrinjavajuće, Ministarstvo prosvjete da uloži napor da se sistem vrijednosti vrati u obrazovne ustanove

Zabrinjavajuće scene kojima smo danas mogli svjedočiti u Kolašinu dok su se maturanti opraštali od srednjoškolskih klupa, govore u prilog istini da je kreirana nezdrava atmosfera za rast i razvoj novih generacija.

Jasno je da je politički diskurs koji dolazi sa adresa određenih ostrašćenih prosrpskih partija u Crnoj Gori, uzeo maha i u redovima mladih, koji su kraj srednje školje odlučili da proslave uz ikonografiju za koju u obrazovnim ustanovama ne bi smjelo da bude mjesta.

Postavlja se pitanje dokle smo to kao društvo stigli, pa su nam podjele, zahvaljujući sprovođenju loših politika, koje nastoje da uruše cijeli sistem vrijednosti na kojima bi trebalo da počiva progresivno društvo, uzele maha i u krugovima mladih, koji bi, po prirodi stvari, trebalo da se drže van tokova koji su obojani nacionalnim podjelama.

Tačno je da se radi o sistemskom problemu, te da je pred novom postavom u Ministarstvu prosvjete težak zadatak vraćanja obrazovnih institucija na pravi put.

U krajnjem, pozivamo sve društveno odgovorne pojedince i grupe da se zajedničkim naporima izborimo za društvo u kojem se mladi, ni u školskim ustanovama, a ni van njih, neće baviti dijeljenjem po bilo kojem osnovu.

Savjet mladih DPS Kolašin  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član