SM DPS Bar: Ponosimo se akcijom pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija

Nova godina je vrijeme darivanja, vrijeme kada sabiramo emocije koje želimo podijeliti sa svojim najbližima, ali i sa onima koje je težak životni put lišio nekih osnovnih životnih radosti. Izmamiti osmijeh na lice i podijeliti sa drugima svoje malo koje nekome znači mnogo najljepši je poklon svakog savjesnog čovjeka.

Savjet mladih DPS Bar koji okuplja mlade ljude prepoznate po društveno odgovornom i volonterskom angažovanju i ovog puta stavio se u funkciju pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija. Iz toga razloga izdvojili su dio sopstvenih sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića koje su uručili djeci iz socijalno ugroženih porodica.

„Ovo je aktivnost koju Savjet mladih već godinama unazad praktikuje i kojoj svi sa posebnim zadovoljstvom pristupamo. Zaista je poseban osjećaj kada ste u prilici da obradujete mališane i uljepšate im praznične dane“, istakle su Danica Vojvodić i Aleksandra Glavanović, članice Savjeta mladih.

Dio donacije Savjeta mladih otići će i na one koje opisujemo kao najvjernije čovjekove prijatelje, na one koji znaju da nam napune srce radošću kada ih prigrlimo, ali i da ga slome kada ugledamo prizor njih napuštenih, prepuštenih ulici, gladi, bolesti – na bezdomne pse.

Ovi psi preživljavaju samo zahvaljujući empatiji i velikoj posvećenosti naših plemenitih sugrađanki i sugrađana koji tokom čitave godine vode brigu o njima, čineći im život na ulici koliko toliko podnošljivim. Ovim simboličnim gestom želimo da nagradimo njihov zaista neopisivi trud, ali i da skrenemo pažnju na prevazilaženje ovog problema čije se rješenje konačno nazire utvrđivanjem lokacije na kojoj će se izgraditi azil.

Vjerujemo da će taj prostor u toku sledeće godine biti priveden namjeni i da će Bar dobiti azil u kojem će ove životinje biti zbrinute na human i adekvatan način. Time će se riješiti i veliki društveni problem prisustva pasa lutalica u urbanim sredinama, koji je često izazivao uznemirenost i strah među građanima.

Savjet mladih DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član