Škrelja: Nestručan i lakom pristup Demokrata izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu

Današnje saopštenje Demokratske Crne Gore o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu još je jedan knjiški primjer nestručnog i lakomog pristupa, koji je od samog početka uobičajena praksa u djelovanju vladajuće većine. 

Ucijenjeni od strane Demokratskog fronta, prinuđeni da pristanu na sve i pokušavajući da se opravdaju – još su jednom unaprijed pružili podršku aktu o kojem se ni Evropska unija ni Venecijanska komisija nijesu izjasnile. 

Praveći se naivni i izražavajući nadu kako su izmjene zakona usklađene sa stavovima EK i Venecijanske komisije – iako je čitava javnost informisana kako njihovo mišljenje tek treba da uslijedi – ne vidimo ni da su bilo gdje u saopštenju pomenuti domaći pravnici, niti da se ista takva “nada” izražava u vezi konsultacija sa njima. 

No, kako to već ide kod trulih kompromisa – gromoglasno najavljivani tužilački zakoni spali su na izmjene jednog jedinog zakona, o kojima, kako smo doznali, mišljenje međunarodnih faktora tek treba da uslijedi. Puka improvizacija, skrojena isključivo zbog ucjena Demokratskog fronta i kako bi legendarni budžet nekad konačno bio usvojen, daleko je od bilo čega ozbiljnog. A jednako je ozbiljna i brojka zakonskih akata koje je aktuelna Vlada do danas uputila Skupštini. Od više su akata odustali nego što ih je uopšte i bilo na plenumu. I to je sve što se da reći o njihovoj ozbiljnosti i stručnosti.

Luiđ Škrelja, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član