Sekulović: Kad porastem biću moja svekrva

Gospođa Jelušić-mlađa, po funkciji sekretarka za lokalnu samoupravu Opštine Budva, a široj javnosti poznata kao snaha nezaobilazne Božene Jelušić, poziva “frankenštajn koaliciju” da umiri DPS, odnosno naše članove koji su u radnom odnosu u instituciji na čijem je ona čelu.

Sa druge strane, njeni  politički idoli, demagozi, kažu da mi u Budvi više ne postojimo!? Ipak u toj koliziji preciznija je ipak bila Jelušić-snaha – itekako postojimo i  politički amateri nas ne mogu niti umiriti niti poništiti. Stoga nam je jasan strah Jelušić-snahe da bi uskoro mogla biti razvlašćena i poslata u politički zaborav. Kao što se to desilo lideru u pokušaju, Draganu Krapoviću.

Poručujemo joj da je takav scenario veoma realan i to iz više razloga. Najprije, neumjesno je da se uopšte javljate i komentarišete bilo šta vezano za vaš sekretarijat, jer ste kao jedna žena i majka dozvolili da se upravo u sekretarijatu koji vodite ukine referat rodna ravnopavnost. Po čemu ste prvi i jedini u Crnoj Gori.  Pričate o partijskom zapošljavanju, a zaposlili ste vašeg odbornika iz Ulcinja. Vjerovatno ćete nam reći da je baš on bio najbolji na konkursu i izabran u skladu sa svim procedurama.

Da vas podsjetimo da ste se do nedavno izjašnjavali kao veliki simpatizer DPS-a. A vaši najbliži srodnici su bili stipendirani, plaćani, dotirani baš od strane tog sada vama veoma mrskog DPS-a.

Logično je da vam smeta anganžman Jelene Baštice u Opštini Budva. Jer upravo ona je dokaz suštinske razlike između vas i nas. Jelena Baštrica je došla u Opštinu kao neko ko posjeduje relevantno znanje za poslove koje pokriva, a ne kao snaha lidera male partije na lokalnom nivou. Svoj posao je radila profesionalno, savjesno i neuporedivo bolje od svih vaših kvazi kadrova, sve do trenutka kada je, što je sudskim procesom ustanovljeno, bespravno smjenjena upravo od  vas i vama sličnih.  Stoga nam je jasna vaša frustracija Jelenom Baštricom, ali pozdravljamo vase stremljenje da u budućnosti budete barem na približnom profesionalnom nivou kao ona.

Da li vam je čudno što niko od koalicionih partnera, nije javno stao u vašu odbranu kada su u pitanju optužbe zaposlenih u sekretarijatu koji vodite? Vjerovatno su i oni svjesni da te optužbe itekako imaju osnova, pa ne žele da brane nešto što je neodbranjivo.Uostalom, i  sami imaju puno muka.

Na kraju, smatramo besprizornim da nam vi držite lekcije o moralu, ponašanju a posebno o partijskom zapošljavanju. Predstavljate partiju koja je u Budvi na nivou statističke greške, a pri tom imate mnogo više zaposlenih simpatizera pogotovo iz drugih gradova nego 40 potpisa podrške koje ste skupili za lokalne izbore 2016. godine.  Možemo uzeti u obzir i vaše godine i neiskustvo kako u rukovodilačkim poslovima tako  u politici, ali nas čudi kako vaš mentor tj. svekrva, Božena Jelušić, nije uspjela da zaustavi ovo vaše političko blamiranje. Ipak, u jednom smo sasvim sigurni: previše volite  funkcionersku fotelju da biste dali ostavku, tako ne prijetite iz prazne puške. Ni vaši koalicioni partneri vas ne shvataju za ozbiljno, a kamoli šira javnost.

Milija Sekulović, predsjednik Savjeta mladih i odbornik u Skupštini Opštine Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član