Sekulić: Sramotno veličanje agresije od funkcionera DF-a

Sinoć je Crna Gora ponovo osramoćena još jednim u nizu okupljanjem propagatora i pristalica rata, anticivilizacijskim slavljenjem vojne agresije koja za sobom nosi gubitke života nedužnih civila i bijeg stanovnika u potrazi da sačuvaju živu glavu.

Tako su sinoć u Bijelom Polju pristalice velikosrpskih nacionalista iz organizacije “Đurđevi stupovi” kao i član GO DNP, funkcioner DF Radovan Rakočević, u službi glavnih glasnogovornika ovog skupa uputili šokantne i skaradne poruke tvrdeći da se “braća Rusi bore za nacionalne ideje koje i Srbi u Crnoj Gori treba da zastupaju” i iskazujući spremnost da učestvuju u ratu u kojem je Ruska Federacija napala suverenu državu, pobila mnoge civile i izazvala humanitarnu katastrofu.

Učešće funkcionera DNP, Rakočevića, inače poznatog po tome što je samo prije neki dan javno protestovao što mu nije dopušteno da u MUP odradi svoj pripravnički staž, na skupu pristalica vojne agresije na suverenu državu, ukazuje na povezanost organizatora skupa podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu, sa Demokratskim frontom.

Služenje velikosrpskom i ruskom interesu, i rad protiv sopstvene države, nije nešto što nas može začuditi od DF, jer to u raznim oblicima rade decenijama, i zato su stalno na marginama političkih procesa. Na svu sreću većinska Crna Gora iskazala je solidarnost i saosjećanje sa žrtvama rata u Ukrajini, i distancirala se od onih, koji opijeni pogubnom političkom ideologijom, slave i daju podršku borbi za ostvarivanje imperijalističkih pretenzija, velikodržavnih projekata i navijaju za agresiju i rat.

Predrag Sekulić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član