Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju sve ono što sam radila u karijeri

Vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla me na službenom putu, gdje kao poslanica u Plenumu Energetske zajednice, u Beču, predstavljam Parlament Crne Gore.

Meni ovo nije prva krivična prijava i uvijek sam se kao građanka uredno odazvala na poziv SDT-a. Svaka krivična prijava protiv mene je uredno odbačena. Ovog puta nijesam niti pozvana, niti je bilo ko tražio od mene bilo kakvu informaciju o ovom predmetu.

Potpuno je jasno da je skidanje imuniteta samo instrument kojim namjeravaju da ponize i isprljaju i mene i sve ono što sam radila u svojoj karijeri. Alat kojim se nekome vrlo lako uništava bilo kakva profesionalna budućnost, ime i prezime.

To je način da od života nas i naših porodica naprave rijaliti jer je potpuno jasno da bih se i bez toga uredno odazvala pozivu, samo, tada ne bi mogli da nam upadaju u kuće, šetaju nas vezane i sve to prenose uživo na svojim medijima.

Jedino to je namjera ovog performansa: ponižavanje, prljanje i diskreditacija svakoga ko misli drugačije i još se usudi da to i kaže naglas.

Sve što sam radila u svojoj karijeri radila sam u skladu sa zakonima i propisima, sa najboljom namjerom, za šta sam jedino bila plaćena platom državnog službenika što sam i bila deceniju i po.

Spremna sam da odgovaram za svaku svoju odluku i nadležnim organima, sa ili bez imuniteta, stavim na raspolaganje podatke koje od mene budu tražili. Uostalom, ja poslanica nijesam ni postala zbog imuniteta, nego da bih u parlamentu zastupala građane koji su mi taj mandat povjerili.

Da zaključim, funkcija i imunitet su potrošni, a obraz teško može da se obnovi kad se jednom izgubi.

Dragica Sekulić, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član