Sekulić o građanskoj opoziciji: Previše lidera, a malo glasova

Građanska opozicija nema jasan stav šta i kako dalje. Važne teme ih čekaju, ali oni nikako da se dogovore čak ni da održe sastanak koji su najavili još prije lokalnih izbora krajem novembra. Kako sada stvari stoje, o zajedničkom predsjedničkom kandidatu nema ni govora.

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić kaže za Cdm da partije koje sebe nazivaju građanskom opozicijom ne znaju šta im je dalje činiti.

“Previše je tu lidera, a malo glasova građana. Teško je biti lider ako nema ko da vas prati”, jasan je poslanik DPS-a.

Tokom dosadašnjeg djelovanja ovih partija pokazalo se da nijesu imale strategiju za bilo kakvo političko djelovanje. Sekulić ističe da je građanska opozicija zatečena činjenicom da se Demokratski front i dio nezavisnih poslanika vratio u Skupštinu.
 
“Sada jednostavno ne znaju šta dalje. Tome su doprinijeli loši rezultati na lokalnim izborima u Mojkovcu, Cetinju, Tuzima i Petnjici. Čini mi se da tek sada predstoje teškoće, jači politički testovi. Dio njih je svjestan da u pojedinim opštinama, ali i na državnom nivou, ide ispod granice cenzusa, odnosno, sada plaćaju cehove svojih političkih nerincipijelnosti. Sa druge strane se kako tako trude da održe vlast u Budvi, Kotoru i Hercrg Novom. Mislim da su razapeti između mišljenja o svojoj veličini sa jedne, a sa druge strane, realnom stanju na terenu i mišljenju građana o njima”, kazao nam je Sekulić.
 
Čini mu se da građanska opozicija pokušava da nađe neki svoj treći put.

“Mislim da je najbolje da ih prepustimo njima samima, a da će vrijeme pokazati u kolikoj su dubokoj političkoj krizi oni sa činjenicom da najveći dio tih partija nema svoj relani politički program, nemaju podršku građana”, zaključio je za CdM Sekulić.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član