Sekulić: Ministar Bojanić demantovao samog sebe

U moru grotesknih izjava i poteza nove Vlade, kojima ovih dana zabavljaju javnost, pojavila se jedna koja uliva nadu i koja zaslužuje nepodijeljene ovacije, kako to, sasvim drugim povodom, nes(p)retno izjavi jedan od ministara.

Neposredno nakon ustoličenja, gostujući u jednoj od emisija službenog glasnika nove vlade, ministar Bojanić “kao iz topa” izjavi da je stanje u energetici, citiramo: “jako zapušteno”. Na sreću, bilo je dovoljno samo desetak dana i jedan razgovor sa predstavnicima Energetske zajednice, da energično i odlučno, zajedno sa premijerom, demantuje samog sebe i izjavi: ‘’su ostvareni značajni rezultati na putu zelene energetske tranzicije’’.

Iako mnogi potezi nove Vlade, ne ulivaju povjerenje u iskrenu želju za demokratskom tranzicijom vlasti, raduju jučerašnje izjave nakon Ministarskog sastanka Energetske Zajednice. Očuvanje liderske pozicije Crne Gore u regionalnoj energetici nesumnjivi je nacionalni interes, a izjave premijera i ministra tokom i nakon ovog važnog sastanka, najbolja su potvrda višegodišnjeg posvećenog rada prethodne administracije, institucija i energetskih subjekata.

Kažemo najbolja, ali ne i jedina jer je potvrda već stigla od nove Vlade kroz usvajanje Prospekta, gdje je energetika prepoznata kao jedna od vodećih razvojnih grana sa nizom već započetih projekata.

Imajući u vidu dosegnuti nivo razvoja, koji propisuje nužnu nezavisnost sektora od dnevnopolitičkih potreba i populizma, ostajemo na raspolaganju za konstruktivan dijalog. Strateški značaj dokumenata koje je potrebno donijeti u narednom periodu, uključujući i prvi integrisani nacionalni energetski i klimatski plan, ne ostavljaju prostor za improvizaciju i traže najširi društveni konsenzus. Crna Gora ima i prirodni i ljudski potencijal za održivu i snažnu energetiku.

Dragica Sekulić, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član