Šćepanović: Zbog uhljebljavanja rođaka i prijatelja, profitna državna preduzeća, poput CEDIS-a, pretvorena su u devastirane partijske posjede

Partijski uhljeb Demokrata, direktor EPCG Nikola Rovčanin i njegove stranačke kolege, hijene na direktorske fotelje državnih preduzeća, ne treba „da oživljavaju naučnike“ da bi CEDIS, na čijem čelu je njihov partijski kadar Vladimir Čađenović, poslovao pozitivno.

Nije potreba nikakva viša sila, niti njutnovsko vanserijsko znanje, da bi se državno preduzeće vodilo na domaćinski i odgovoran način. Tako je Rovčaninovo nemušto pravdanje i traganje za besmislenim argumentima, samo neuspjeli pokušaj pravdanja za negativno poslovanje CEDIS-a.

Čak i najmanje upućenim građanima Crne Gore jasno je da je masovnim uhljebljavanjem raznih rođaka, prijatelja, kumova koje ništa, sem bliskosti sa pojedincima iz vlasti, ne preporučuje da obavljaju odgovorne funkcije, započela devastacija ovog preduzeća. Zapošljavanje, za koje nije postojala realna potreba, nit je bilo ekonomski opravdano, uticalo je da je danas preduzeće koje je važilo za privrednog giganta, na koljenima. Posebni apsurd je činjenica da mnogi od tih rođaka i prijatelja nijesu bili nezaposleni, nego su u potrazi za boljom platom, karijerom i mjestom stanovanja ostavljali svoja radna mjesta i zapošljavali se u CEDIS-u. Takva poslovna politika doprinijela je da sad nekada uspješno preduzeće, posrće pod  gubicima i dugovima.

Po istom principu su Čađenović u CEDIS-u, kao i Rovčanin u EPCG i mnogi drugi po raznim državnim preduzećima postavljeni a da prije toga nikad slične poslove nijesu obavljali. Nažalost, posljedicama sad svjedočimo: profitna državna preduzeća pretvorena su u devastirane partijske posjede.

Marta Šćepanović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član