Šćepanović: Orkestrirana mržnja prema Crnoj Gori narativ brojnih srpskih propagandističkih TV programa

Ne čudi nas što sa televizije “Pink” dolazi novi talas govora mržnje i ostrašćenost koja se tiče političkih procesa u Crnoj Gori. Navikli smo već, tako da je ovo samo nastavak njihove propagande, koja je vrhunac doživjela tokom litija, nastavljena “Bitkom za Nikšić”, a sada novi zamah ima u najavljenom ustoličenju.

Uvrede i neistine, blaćenje građana Crne Gore i šovinizam, potvrđuje se, postali su standard kada mediji bliski režimu u Srbiji počnu da se bave susjedstvom. Jer, oni u susjedstvu vide isključivo neprijatelje i zavjerenike i kao takve ih predstavljaju prosječnom gledaocu u Srbiji. Suvišno je komentarisati kako voditelji emisija nemaju pojma ni o čemu pričaju već ponavljaju nekoliko naručenih floskula i postavljaju pitanja za koja nije važno da li su pametna i logična već je relevantno da emituju mržnju.

Raković je već postao stalna scenografija u emisijama sa šovinističkim narativom prema Crnoj Gori. Ipak treba podsjetiti na to kako je riječ o estradnom istoričaru, koji po sopstvenim riječima priželjkuje genocid Crnogoraca, a čije stavove cijeni mitropolit SPC Joanikije. Ne čudi nas što predstavnici vladajuće većine, prije svega Demokratskog fronta, uzimaju učešće u takvim programima, jer oni sve više uživaju u ulozi marioneta i ne treba ih ometati, a sami će se osvijestiti kad za to dođe vrijeme, tačnije na izborima.

Zbog javnosti, a ne zbog kreatora i učesnika zapaljivih manipulativnih sadržaja u susjednoj državi poručujemo – ni predsjednik Milo Đukanović ni Demokratska partija socijalista ne stoje iza bilo čega što se dešava povodom najavljenog ustoličenje mitropolita SPC na Cetinju. Ipak, u potpunosti podržavamo odluku svakog našeg člana da protestuje protiv tog događaja, jer je to ustavno pravo svih građana Crne Gore. Što se učesnika protesta tiče – nijesu to nikakvi ekstremisti i plaćenici. To su građani Crne Gore koji iskazuju svoje nezadovoljstvo odlukom Vlade Crne Gore koja može izazvati veliku destabilizaciju u društvu. Sve ostalo je najjeftinija propaganda, imanentna i Mandiću i Rakoviću.

Marta Šćepanović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član