Šćepanović: Omladinski klub u Nikšiću nije rezultat rada ove Vlade Crne Gore i lokalne administracije

Aktuelna vlast u Nikšiću na vrlo perfidan način sakuplja jeftine političke poene i preuzima projekte prethodne Vlade i lokalne uprave.

U njihovom amaterskom stilu navode kako je Omladinski klub Nikšić koji je pod Upravom za sport i mlade otpočeo sa radom (danas). Da nijesmo živjeli u gradu pod Trebjesom proteklih godinu dana, možda bismo i povjerovali, no ni ovaj put činjenice nijesu na strani aktuelnih donosilaca odluka.

Ministarstvo sporta i mladih je 2020. godine u saradnji sa Opštinom Nikšić otvorilo Omladinski servis. Sadržaji su se odvijali na osnovu potreba mladih, a kroz organizovanje besplatnih radionica, obuka, tribina i druženja mladi Nikšića su mogli da unaprijede svoje lične kompetencije.

Pomenuti servis je djelovao u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade, a pitamo se po kom osnovu će sadašnji Omladinski servis realizovati aktivnosti s obzirom na neodgovornost izvršne vlasti koja nije u stanju da izradi Strategiju za mlade.

Znači, po ko zna koji put u posljednjih pola godine predstavnici lokalne uprave “sijeku vrpcu” na nešto što već izvjesni period funkcioniše i što je projekat prethodne lokalne administracije i Vlade Crne Gore.

Kristina Šćepanović, sekretarka za međunarodnu saradnju Savjeta mladih DPS Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član