Šćepanović: Neodgovornost i neosjetljivost za životne probleme građana, vratiće se DF-u kao bumerang

Blokadu parlamenta koju sprovodi Demokratski front pokušava opravdati licemjernom demagogijom uperenom protiv interesa građana, ali i zdravog razuma.

Čelnike DF-a uopšte ne interesuje usvajanje zakona od strane  Skupštine, kojima bi se zaustavio rast cijena goriva i osnovnih namirnica i pomoglo svim ugroženim građanima. Ekonomska kriza pogađa sve građane, pa i glasače DF koji sigurno nijesu dali glas ovom političkom subjektu da zastupa svoje uskopartijske interese ili nečije tuđe.

Dok se DF poigrava zdravim razumom, i odgovornost prebacuje u neko drugo dvorište, znajući da će im se kao bumerang vratiti frapantna neodgovornost i neosjetljivost za životne probleme građana, ovakvo bahato ponašanje možemo da razumijemo samo kao izraz sebičnosti i odsustva osjećaja za probleme građana.

Naravno da muke poljoprivrednika i probleme sa kojima se suočavaju, ne može razumjeti jedan dobrostojeći šef Kluba poslanika Demokratskog fronta, Slaven Radunović koji je, na osnovu podataka iz njegovog imovinskog kartona, vlasnik dva stana od 200 i 67 kvadrata, dvije garaže od po 13 i livade od 10.374 kvadrata, koji vozi „lend rover diskaveri”, a pritom je za 28 februarskih dana svog nerada inkasirao čak 2.222,55 eura.

Takođe, kako probleme građana može razumjeti predsjedavajući Strahinja Bulajić koji mjesečno za nerad prima platu od 2.361,98 eura i upravlja Skupštinom ne na osnovu Ustava i Poslovnika nego u skladu sa naredbama koje dobija od strane svog šefa Andrije Mandića. Samog lidera DF ekonomska kriza uopšte ne dotiče, i vjerovatno čeka da sve ovo prođe i ljeto dođe, pa zajedno sa Radunovićem, “na pjenu od mora”, kao nekada, malo odmori na jahti njihovog poslanika Božovića, od svih ovih napora da destrukcijom parališe Crnu Goru.

Kako probleme građana može razumjeti Branko Radulović koji pored svojih 2.433 eura poslaničke plate, od dolaska na vlast je čitavu svoju porodicu instalirao na direktorske pozicije, pa im kućni budžet napunjen platama iz državnog budžeta iznosi preko 10.000 eura.

Poslanici Demokratskog fronta, treba da znaju da nam slijedi niz izbora u narednih godinu dana, i da će efekte svog inata, institucionalne blokade, i poigravanja sa egzistencijom građana imati prilike da vide na prvom odmjeravanju snaga na biračkim mjestima. A oni onda neka objašnjavaju, po čijim su nalozima blokirali državu i razarali institucije, i kako su sve to radili u interesu građana i svojih birača. Vidjećemo ko će im povjerovati.

Država Crna Gora što prije mora da uspostavi stabilnost i institucionalnu funkcionalnost, to je uslov za napredak ove države, evropski put a posljedično i unaprijeđenje standarda građana.

Marta Šćepanović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član