Šćepanović: Demokrate opet neobaviještene, o izborima u jednom danu se već razgovaralo u Odboru

Raduje da su Demokrate počele, nakon tri godine nerada, da razmišljaju o skupštinskom poslu. Ipak, nije ni očekivano da sada to bude temeljno, a nažalost ni istinito i dobronamjerno.

Kako se prva, osnovna Odluka o formiranju Odbora za izborno zakonodavstvo suštinski ne razlikuje od druge, važeće Odluke, tako je i zadatak, da svi lokalni izbori budu održani u jednom danu, bio obuhvaćen već u prvoj Odluci, u čijem glasanju Demokrate nijesu učestvovale i čiji tekst sada karakterišu nedostatnim.

Ne samo da je to bio zadatak Odbora  od samog početka rada, već je DPS sa svojim koalicionim partnerima, predstavnicima civilnog sektora i akademske zajednice, koji su članovi Odbora, već analizirala i razmatrala tu mogućnost, što sve stoji u izvještaju radne grupe zadužene za predmetni zakon. Sva zakonska rješenja, koja smo predvidjeli, komunicirali smo sa međunarodnim partnerima, na čije adrese smo poslali prevedene zakone. Brojna progresivna rješenja smo predvidjeli, ali sa tim se nijesmo politički razmetali, radi korektnosti prema opoziciji, koja treba da bude dio procesa. Ipak, kad god kvazi-demokrate to budu tražile, mi ćemo ih podsjećati na njihovu neozbiljnost, a ukazivati na odgovoran rad koji je demonstrirala vladajuća većina, a posebno, rekli bi, predstavnici akademske zajednice i civilnog sektora, u prethodnom periodu.

Marta Šćepanović, predsjednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član