Šćepanović: Čađenović i Rovčanin da ne zloupotrebljavaju državna preduzeća i prekinu sa finansiranjem propagandne mašine ruske agresije

Prošla su dvadesetdva dana od kad je Klub poslanika DPS Ministarstvu kapitalnih investicija uputio zahtjev za dostavljanje podataka o poslovanju CEDIS-a, a koji se odnose na transakcije i uplate vršene po osnovu donacija, pomoći i sponzorstava sa računa ovog preduzeća na račune pravnih i fizičkih lica. Do dan danas, nijesmo dobili odgovor.

Javna je tajna da ovaj gubitaš i pored nezahvalnog ekonomskog statusa, udjeljuje novac onim kompanijama i institucijama čiji se interes poklapa sa interesom rukovodilaca CEDIS-a i EPCG. Partijski uhljebi Demokrata direktori ova dva preduzeća, Nikola Rovčanin i Vladimir Čađenović, osim što su silnim rođačkim zapošljavanjima i nedomaćinskim poslovanjem urnisali ova dva državna preduzeća, novac građana koriste i za potpomaganje rada, propagandnih platformi koje afirmišu rusku agresiju na Ukrajinu, kakva je IN4S.

Još prošle godine, doskorašnja ministarka Tamara Srzentić objelodanila je da portal IN4S nije upisan u evidenciju medija koju je vodio resor na čijem je čelu bila, zbog čega se, između ostalog, i insistiralo na daljim medijskim reformama kako bi se, kroz evidentiranje, podstakla i odgovornost medija zbog neprimjerenog sadržaja i govora mržnje, a koji su ovom glasilu osnovni znak prepoznavanja.

Osim toga, skandalozno je da gubitaš kakav je CEDIS finansira ovu platformu za hibridni rat koja se upotrebljava u propagandne, huškačke svrhe u ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Sve navedeno ukazuje na to da direktori iz redova Demokrata državna preduzeća svojim netransperentnim radom, osim za partijske interese, finansiranjem proruske platforme IN4S, najgrublje zloupotrebljavaju i za širenja ratne propagande i manipulacije Kremlja, kojom se podržavaju ratna dejstva i opravdavaju agresija i napad na Ukrajinu.

Pozivamo ih da hitno prestanu sa ovom praksom, jer osim što na takav način dodatno urušavaju ugled ova dva nekada moćna privredna giganta, tako udaraju i na vrijednosne temelje i EPCG i CEDIS, i svrstavaju se na stranu onih koji podržavaju nehumani, abnormalni i anticilivizacijski čin koji je zgrozio čitav demokratski svijet.

Marta Šćepanović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član